RSS

У Росії затримали мафіозі та екс-нардепа Олександра Шепелєва

марта 20, 2015

Shepelevi1-500x333

 

19 березня 2015 року ввечері в підмосковному селищі Горки в ресторані «Вітерець» співробітниками ФСБ РФ і кримінального розшуку МВС РФ був затриманий депутат ВР України 5,6 скликань Олександр Шепелєв, який переховується від українського правосуддя після втечі з Київського СІЗО.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав український журналіст Артем Шевченко, повідомляє sprotiv.org.

За його словами, разом з ним був затриманий його двоюрідний брат на прізвище Панченко, який був за кермом автомобіля при вивезенні втікача влітку 2014 року з території лікарні швидкої допомоги в Києві, де Шепелєв симулював хворобу.

«Конвоїр Бондаренко, який допоміг втекти Шепелеву, поки що перебуває в розшуку Інтерполу і не затриманий. Зараз вирішується питання про обрання санкції про запобіжний захід — екстрадиційний арешт», — повідомив журналіст.

«Шепелев переховувався від правосуддя в підмосковному закритому госпіталі за сприяння відомого російського бізнесмена вірменської національності, президента одного з баскетбольних клубів РФ. Затримання відбулося на підставі міжнародного ордера Інтерполу та запиту правоохоронних органів України», — написав Шевченко.

Він також додав, що Шепелєв, як безпосередній учасник процесу, багато знає про історію приватизації Криворізького залізорудного комбінату, який виявився предметом великої олігархічної війни Пінчук vs Коломойський в суді Лондона і в Україні.

Як відомо, Шепелєв в ніч на 6 липня 2014 року втік разом з конвоїром з лікарні швидкої допомоги, де перебував на лікуванні після екстрадиції та утримувався під вартою.

Справу проти екс-нардепа було порушено в 2012 року. Шепелєва звинувачували в причетності до розкрадання коштів «Родовід Банку» на суму більше 220 млн грн за часів прем’єрства Юлії Тимошенко, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борулько в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315 300 000 грн у березні-травні 2009 року.

Згодом МВС України повідомило, що Шепелєв знаходиться в міжнародному розшуку за підозрою в замаху на вбивство і розкраданні коштів.

Окрім того екс-депутат фігурував у справах щодо вбивства глави наглядової ради «АвтоКразБанку» Сергія Кириченка у січні 2003 року та щодо замаху на життя колишнього акціонера «Родовіда» Сергія Дядечка.

Шепелев двічі обирався до парламенту за списками БЮТ, але в 2010 році перейшов у фракцію партії регіонів, звідки все ж згодом вийшов.  На парламентських виборах 2012 року балотувався по мажоритарному округу № 13 (Вінницька обл.) Як самовисуванець, однак посів лише 7-е місце.

Наприкінці березня 2014 року Шевченківський райсуд Києва обрав для Шепелєва запобіжний захід у вигляді двомісячного арешту.

780 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям