RSS

Для чого Порошенку медведчуківський Лялька?

апреля 2, 2015

LalkaGorgan-Oleksandr1-300x225

 

Петро Порошенко призначив головою Вишгородської райдержадміністрації Олександра Горгана, який дотепер більш був відомий як Олександр Лялька.

31 березня 2015 року президент Петро Порошенко призначив головою Вишгородської районної держадміністрації Олександра Горгана. До зміни прізвища новопризначеного звали Олександром Лялькою. Це той самий Лялька, який входив до керівництва Українського національного комітету молодіжних організацій (УНКМО), починаючи із 1999 року. Ця структура спершу була дотична до спікера парламенту Олександра Мороза та екс-голови президентської адміністрації Віктора Медведчука і брала участь у розподілі державних коштів між молодіжними і дитячими організаціями.

40-річний Олександр Лялька за освітою юрист. Закінчив юридичний факультет Київського національного університету. Під час навчання в університеті став співзасновником юридичної компанії «Юстиніан», пізніше — партнером-співвласником СП “Юридичне бюро «ОЛАС».

У 1995 році у Ляльки починається кар’єра в УНКМО. Він стає заступником голови цієї організації. За чотири роки увійшов до складу Національної ради з питань молодіжної політики при президентові Кучмі. Цю ж раду очолював Віктор Медведчук. Пізніше Лялька входив на виборах до п’ятірки Блоку української молоді, який активно підтримували об’єднані соціал-демократи. До слова, голова УНКМО Володимир Рябіка був у передвиборчому списку СДПУ(о).

Рахункова палата Верховної Ради повідомляла про порушення УНКМО чинного законодавства щодо розподілу коштів між молодіжними і дитячими організаціями. Однак жодних наслідків ці висновки для керівників «молодіжки» не мали.

Олександр Горган (Лялька) відомий також як засновник громадської організації «Молодь проти корупції».

У 2006 року він став депутатом Вишгородської міської ради за виборчим списком «Пори».

У 2008 році змінив прізвище з Ляльки на Горгана, а 2010 року очолив КП «Київський водний стадіон». В політичних кулуарах говорили про зв’язки Горгана (Ляльки) із регіоналами. І, знову ж таки, як і у випадку з УНКМО, не обійшлося без претензій щодо нецільового використання бюджетних коштів. Розслідуванням справи займалася програма «Гроші» на «1+1».

У 2012 році Олександр Горган (Лялька) вже «засвітився» на «мовному» Майдані. 5 канал навіть зняв тоді про нього 30-хвилинний документальний фільм. Щоправда, у цьому фільмі – жодного слова про минуле героя. Сам же Горган характеризував себе так: «На запитання, хто я такий, перш за все кажу, що я українець. Вже потім я християнин, чоловік своєї дружини, батько… Для мене бажання спілкуватися українською, чути її, вживати без обмежень є сенсом життя. Україна – це та земля, де статус української мови не може ставитись під сумнів. Де, як не в Україні?».

У липні минулого року з’явилася інформація про те, що кандидатура Олександра Горгана розглядалася на посаду начальника департаменту освіти і науки, молоді і спорту в КМДА. Але розголос у ЗМІ, очевидно, зупинив цей процес. Тим часом сам Горган, як запеклий спортсмен, влітку 2014 року брав участь у турнірі у Франкфурті-на-Майні «Ironman Germany» («Залізна людина – Німеччина»).

І от тепер Олександр Горган (Лялька) з’явився у команді президента Петра Порошенка. Причому – у статусі голови Вишгородської райдержадміністрації, якій підпорядковується «Межигір’я» та інші елітні угіддя. Як і чому відбулося це призначення, команда Порошенка, звісно ж, не пояснює. А хотілося б. Особливо – щодо критеріїв, якими керувалися при призначенні Олександра Ляльки.

Сергій Руденко, Національне бюро розслідувань України

2 589 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям