RSS

Арсен Аваков продовжує «кришувати» тих, хто винен у розстрілах на Майдані. Документи

апреля 28, 2015

Багато хто з вас пам’ятає ніч, коли бійці «Беркуту» розтрощили автомобілі Автомайдану.

Тоді, 23 січня 2014 року, я знаходилася на пасажирському сидінні в цьому авто.

Avtomaidan-Berkut1-500x333

Разом з іншими автомобілями Автомайдану ми потрапили в пастку, яку організував київський «Беркут».

Нас били, грузили в ПАЗіки та везли в Маріїнський парк, звідки мені вдалося втікти, а хлопців, після 1.5 годи стояння на колінах на снігу, відвезли в РУВС, і вже наступного вечора ув’язнили на два місяці.

Вже більше року минуло після перемоги Революції Гідності, вже більше року пан Аваков знаходиться на посаді очільника МВС, але й досі по даному епізоду нікого не покарано, а підозру вручили всього лише одній особі, та й то під тиском громадськості. Суд над єдиним обвинуваченим – командиром першої роти Добровольским відбудеться в четвер 30 квітня о 12:15 за адресою: вул.Герцина, 4

Звичайно, силовики можуть використовувати старі відмовки: «всі були в балаклавах», «ми не маємо свідків», «ті, кого ми підозрюємо, знаходяться в розшуку» і т.д. Але, це не той випадок: 28 січня 2014 тогочасний начальник київського полку «Беркуту» Кусюк С.М. відповів на інформаційний запит по цій ситуації та надав список автобусів та КОЖНОГО з беркутівців, які здійснювали цю операцію, били людей та трощили автомобілі в ніч на 23 січня.

Avtomaidan-Berkut2

Avtomaidan-Berkut3

Avtomaidan-Berkut4

Якщо, пану Авакову важко знайти цих людей, то дам підказку: всі ці особи досі ПРАЦЮТЬ на службі в МВС. Їм до сих пір не було пред’явлено підозру, більш того їх навіть не було притягнуто до дисциплінарного покарання. Очевидно, що не знайти до сих пір, хто бив автомайданівців можна тільки якщо не шукати їх. Можливо, список беркутівців береже Антон Геращенко, щоб було кого нагороджувати наступного разу…

Згадаємо ще один епізод знову з беркутом та Автомайданом, який стався 19 січня 2014 року на вул. Богатирська з активістом Автомайдану Ярославом Гончаром. Це відео унікальне тим, що деякі беркутівці не встигли вдягти маски, і відповідно індифікувати їх вдалося за допомогою соц мереж.

«Героями» подій, які не встигли вдягти балаклави виявилися двоє представників Львівського беркуту. Ось в що вони, та їх колеги, перетворили машину Ярослава.

Avtomaidan-Berkut5-500x246

Але, навіть після того, як імена Романа Тимківа та Віталія Куропася разом з відео стали відомі всій країні, ці люди продовжували працювати в органах. В грудні 2014 Автомайдан приїхав на колишню базу «Беркуту» у Львові, де до сих пір служать всі учасники майданівських подій, Тимків та Куропась якраз були у відпустці. Виявилося, що це епізод сюрприз для начальника міліції Львівської обл. Дмитра Загарії, але й після того, як він «дізнався» про дану ситуацію, Загарії не вдалося навіть звільнити наших «героїв», так як 6ти місячний термін, протягом якого дозволено притягнути до дисциплінарного покарання – вже закінчився. Тому, через місяць після звільнення суд поновив їх на посаді, та наказав виплатити компенсацію за той час, який вони не були на службі.

Кругова порука в міліції існувала завжди, очевидно Арсен Аваков продовжує «кришувати» тих, хто винен в розстрілах на Майдані. Більш того, саботаж МВС в розслідуванні справ Майдану очевидна навіть Міжнародній дорадчій групі при Раді Європи, яка оприлюднила свій висновок 31 березня 2015 року у Києві, тим самим давши чіткий сигнал керівництву країни про некомпетентність очільників силових органів.

Враховуючи всі факти, вкрай важко побачити різницю між Віталієм Захарченком та Арсеном Аваковим, який також прикриває злочинців в погонах.

Катерина Бутко, Національне бюро розслідувань України

1 544 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям