RSS

Добродомов розповів про корупційні оборутки Пашинського. Схема

мая 21, 2015

Pashinskyi-SergyiTurchinov1

 

МВС у ході оперативного супроводу використання державних коштів та недопущення їх розкрадання викрило організовану групу осіб, що здійснює розкрадання державних коштів шляхом оформлення закупівель бензину від фіктивних суб’єктів господарювання, пише у своєму блозі народний депутат, секретар Комітету з питань запобігання і протидії корупції Дмитро Добродомов.

«Було встановлено, що ДП „Укртранснафтопродукт“ (ЄДРПОУ 34355770), яке належить до сфери управління Міністерства палива та енергетики України, та у період жовтня-листопада 2014 року здійснило закупівлю нафтопродуктів (бензину А-92) у товариства з ознаками фіктивності „Ітанікс стронг“ (ЄДРПОУ 39373286) на суму понад 100 млн. грн. та „Трейд Інвест Компані“ (ЄДРПОУ 39378216) на суму понад 74 млн. грн…

За вказаними фактами у СВ Оболонського РУ ГУ МВС України у м. Києві зареєстровано кримінальне провадження N120141000500010518 за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України (Підроблення посвідчення або іншого офіційного документа, який видається чи посвідчується підприємством, установою, організацією, громадянином-підприємцем, приватним нотаріусом, аудитором чи іншою особою, яка має право видавати чи посвідчувати такі документи, і який надає права або звільняє від обов’язків, з метою використання його підроблювачем чи іншою особою або збут такого документа, а також виготовлення підроблених печаток, штампів чи бланків підприємств, установ чи організацій незалежно від форми власності, інших офіційних печаток, штампів чи бланків з тією самою метою або їх збут — караються штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років).

У подальшому перекваліфіковано за ст. 205 (Фіктивне підприємництво, тобто створення або придбання суб’єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності або здійснення видів діяльності, щодо яких є заборона, — карається штрафом від п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Слідством встановлено, що директором ТОВ „Ітанікс стронг“ з 14.10.2014 року є ніде не працююча особа О.М. Продан, який у ході допиту повідомив, що дане підприємство останній особисто не реєстрував та жодні документи щодо його створення не підписував, а підпис який знаходиться у реєстраційних документах товариства йому не належить.

На виконання рішення КМУ ДП „Укртранснафтопродукт“ уповноважено на закупівля за ухвалами суду бензину марки А-95, яке належить групі компаній підконтрольних бізнесмену С. Курченку. Вказане пальне закуповувалось державним підприємством із метою подальшої реалізації у дохід держави.

Однак керівництвом ДП „Укртранснафтопродукт“ разом із бензином марки А-95 було неправомірно оприбутковано також бензин марки А-92 та дизельне паливо, яке не має відношення до групи компаній С. Курченка та легалізувало його через фіктивні підприємства ТОВ „Ітанікс стронг“ та „Трейд Інвест Компані“.

У рамках кримінального провадження встановлено, що службовими особами держпідприємства за період жовтень-листопад 2014 року за вказаною неправомірною схемою розкрадено та виведено у тіньовий обіг 174 млн. грн. державних коштів. Ось так просто…

А тепер щодо участі народного депутата Пашинського у цій оборудці. Вказана схема власне підконтрольна п. Пашинському: 4 лютого 2015 р. через свої зв’язки в правоохоронних органах без будь-яких правових підстав нардеп пролобіював закриття кримінального провадження N120141000500010518.

Pashinskyi-Sergyi-shema1

Це узагальнена канва — документи та факти перевірить Генпрокуратура. Заздалегідь хочу запросити громадськість та журналістів на засідання обіцяного п. Пашинським суду, де будуть представлені всі підтверджувальні документи та свідчення. А також факти щодо інших оборудок, до яких мають причетність народні обранці та урядовці. Та про ці „справи“ дещо пізніше…», пише Добродомов, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

1 626 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям