RSS

Міліція має розслідувати шахрайство проти Гладчука — рішення суду

мая 23, 2015

На фото Вадим Гладчук

На фото Вадим Гладчук

Києво-Святошинський райсуд Київської області зобов’язав міліцію розслідувати заяву Вадима Гладчука про вчинення злочину, цинічного шахрайства. Редактор часопису sprotiv.org потерпає від атак криміналу після публічної критики оборудок сільського голови Бобриці Олександра Короля: йому попсували машину, видурили у родичів значну суму коштів і сфальсифікували проти нього адмінпротокол.

Коли Гладчук порушив питання про зв’язки голови сільської ради з російською організованою злочинністю, громадянка Вікторія Жданюк брехливо звинуватила Гладчука в тому, ніби її покусали його собаки біля паркану, на який спрямована одна з телекамер, розсованих по всіх куточках села без будь-якої поваги до приватного життя селян.

На фото шахрайка Жданюк

На фото шахрайка Жданюк

Пані Жданюк стверджувала, що її слова підтверджуються записом відеокамери. Їй вдалося навіть видурити під цим предлогом 22 тис. гривень “компенсації” у родичів Гладчука, не обізнаних з деталями справи. Згодом виявилося, що ніякого запису камери в неї нема, а в показах вона плутається: то в неї собаки вибігли, нібито, з калитки, то з дірки у паркані, в якому насправді нема дірок. “Свідком” Жданюк виявився… сільський голова Король, який зізнався у протоколі, що не бачив нападу собак.

Замість розслідування махінацій Короля і його змови зі Жданюк дільничний міліції Ігор Мельник спочатку склав адмінпротокол на Гладчука за порушення правил тримання собак, настільки абсурдний і бездоказовий, що суд навіть не став його розглядати по суті та повернув дільничному.

Дільничний міліції Ігор Мельник, що сфабрикував адмінпротокол

Дільничний міліції Ігор Мельник, що сфабрикував адмінпротокол

Тим часом заяву Гладчука про шахрайство спільники Жданюк у Києво-Святошинському райвідділку поклали під сукно. Але суд за скаргою потерпілого зобов’язав міліцію внести заяву в Єдиний реєстр досудових розслідувань і почати слідство.

“Я задоволений тим, що слідчий суддя Коцюрба показав червону картку круговій поруці між ділками сільради та дільничним міліції” — каже Гладчук.

Мешканці Бобриці постійно телефонують активісту за номером 0504629415 і бажають перемогти мафію з сільради. Тим часом Гладчук налаштований рішуче співпрацювати зі слідством і за допомогою юристів громадської ініціативи “Громадський спротив України” вже готується виводити шахраїв та ментів-перевертнів на чисту воду.

Вікторія Полець, Національне бюро розслідувань України

1 701 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям