RSS

Спільник Авакова — Ігор Котвіцький дописав у свою декларацію «забутий» майже мільярд гривень. 3 фото

сентября 15, 2015

Kotvitskyi-Igor2

Народний депутат від «Народного фронту» Ігор Котвіцький доповнив свою декларацію за попередній рік, доповнивши, що мав на рахунках у банках та інших фінустановах 970,92 мільйона гривень.
Доповнену декларацію за 2014 рік він оприлюднив на сайті Верховної Ради в серпні, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Завдяки згаданій сумі депутат став офіційно найбагатшим у парламенті.

У березні, коли всі парламентарі повинні подавати декларацію про доходи, Котвіцький вказав заощадження і рахунки в розмірі 63,867 мільйона гривень.

Kotvitskyi-Igor-dekl1

Тепер він збільшив суму коштів на 907,05 мільйона.

Kotvitskyi-Igor-dekl2

Також збільшилася загальна сума його сукупного доходу з 26,06 до 71,9 мільйона гривень. Це сталося через зростання доходу від дивідендів і відсотків.

На питання журналіста Радіо Свобода, звідки Котвіцький взяв понад 900 мільйонів гривень, він порадив звернутися до людини, яка заповнювала його декларацію за 2014 рік.

«Це до бухгалтера питання. Люди помиляються і виправили помилку. Це гроші, які багато років лежали на рахунках у банках, а не виникли нізвідки. Це механічна помилка», — заявив він.

Варто зазначити, що Котвицький є бізнес-партнером сім’ї міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

На момент обрання народним депутатом він був членом наглядової ради — віце-президентом ВАТ «Інвестор», яке спеціалізується на наданні інформаційних, консультативних та маркетингових послуг, оптової торгівлі, а також з оренди офісних приміщень.

Головою наглядової ради — президентом ВАТ «Інвестор» до 2013 року був сам Арсен Аваков, а зараз цю посаду обіймає його дружина — Інна Авакова.

Згідно з офіційною інформацією Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України, станом на 2013 рік Інна Авакова володіла 42,064% акцій ПАТ «Інвестор», ще 1,69% належали синові Олександру Авакову, а 9,566% були у Котвіцького.

Відтоді дані про зміну власників ВАТ «Інвестор» офіційно не оголошували.

862 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям