RSS

Борис Ложкін відмив 5 мільйонів євро, — австрійське видання

октября 9, 2015

LozhkinPoroshenko1-500x500

Австрійська прокуратура оцінює суму збитку у справі, за якою глава адміністрації президента Борис Ложкін може проходити як мінімум в якості свідка, в 5 мільйонів євро.

Про це пише австрійське інформаційне агентство APA, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Відділ по боротьбі з корупцією прокуратури Австрії заявляє про те, що знайшов факти відмивання коштів, розслідуючи підозрілу історію з главою адміністрації президента України Борисом Ложкіним.

У цій історії фігурують ще дві людини — громадяни України, зазначає видання.

«Мова йде про збиток у більш ніж п’ять мільйонів євро», — йдеться у публікації.

Не виключається також, що Ложкін може проходити в цій справі як свідок. Прокуратура Австрії вже направила в Генпрокуратуру України запит про правову допомогу в розслідуванні, про що напередодні повідомляв народний депутат Сергій Лещенко.

Агентство повідомляє, що 43-річний Ложкін за кілька місяців до початку політичних потрясінь в Україні продав в 2013 році свою частку (на 400-500 млн доларів) в UMH group олігарху Сергію Курченку, який після зміни влади втік до Росії. «Не виключено, що нинішнє розслідування пов’язане з цією угодою», — йдеться в повідомленні.

Для президента України Петра Порошенка розслідування зараз зовсім невчасне, підкреслюється в статті. «Він стикався неодноразово в останній час із західною критикою про те, що робить недостатньо в боротьбі проти корупції», — пише агентство.

У листопаді 2013 року Ложкін продав 99% медіахолдингу UMH компанії СЄПЕК Сергія Курченка. 10 червня 2014 Борис Ложкін був призначений главою адміністрації президента України.

916 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям