RSS

Австрія розслідує, як яценюківець Мартиненко торгує ураном і титаном з Росією, — німецька газета Süddeutsche Zeitung

декабря 14, 2015

martinenko-mikola2-500x330

 

Австрійське антикорупційне відомство розпочало досудове розслідування щодо двох компаній, підконтрольних депутату від «Народного фронту» Миколі Мартиненку.

Про це в понеділок написала авторитетна німецька газета Süddeutsche Zeitung, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Минулого тижня віденське антикорупційне відомство повідомило про початок  попереднього розслідування. Згідно з підозрою, компанії Bollwerk AG і Steuermann mbH купували і продавали цінний титан, а можливо й уран, за даними (австрійського видання) Kurier також і в обхід санкцій в Росію, при чому обидва посередники використовувалися для накручування цін», – йдеться у статті.

Ймовірно, у матеріалі мається на увазі ця стаття австрійського видання Kurier, у якій, зокрема, описується схема торгівлі ураном і титаном австрійськими фірмами Мартиненка Steuermann Investitions і Bollwerk Finanzierungs- und Industriemanagement AG відповідно. Опис схеми з ураном видання базувало на розслідуванні «Української правди».

Крім того, Kurier вказує, що українська «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» продає титан російській «ВСМПО-Ависма», яка є дочкою крупного виробника зброї – корпорації «Ростех».

«Оскільки Україна і Росія ведуть війну, громадськості не сподобалося б, що Україна постачає титан для автоматів Калашникова, якими потім в східній Україні розстрілюють українських солдат і громадян», – зазначає видання.

«Методи такі ж, як і у схемі з ураном: поки вагони стоять на рейках у напрямку Москви і завантажуються титаном, гроші перераховуються на австрійську фірму Bollwerk Finanzierungs- und Industriemanagement AG. У неї та ж адреса у провулку Гольдшмідгассе, що і у Steuermann Investitions, який торгує ураном. Звичайно, австрійська фірма виставляє російським клієнтам значно вищі рахунки. І тут також в українських колах підозрюють того ж бенефіціара, що і з ураном: Миколу Мартиненка», – пише Kurier.

Як відомо, проти Мартиненка наразі розслідуються справи у Швейцарії, Австрії та Чехії. Він підозрюється у підкупах та відмиванні грошей у сфері енергетики. Сам Мартиненко бреше, що жодних справ немає.

Нещодавно він оголосив про складання депутатських повноважень через, як він стверджує, замовну кампанію проти нього. Однак минулого пленарного тижня Верховна Рада так і не розглянула його заяву.

1 116 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям