RSS

Сергій Лещенко представить розслідування нерухомості Льовочкіна і Фірташа. Документи

января 14, 2016

Firtash-France1-500x331

 

Сергій Лещенко опублікує інформацію про маєтки українських олігархів на Лазуровому узбережжі.

Про це нардеп написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Він представить результати власного розслідування тривалістю у півроку. За словами Лещенка, він оприлюднить «унікальні документи, відео- та фотозйомки».

Раніше нерухомість Фірташа на Лазуровому узбережжі була предметом дослідження іншого українського журналіста, шеф-редактора видання LB.ua Соні Кошкіної. На власному ресурсі вона опублікувала статтю, в якій доводила, що розкішний маєток «Ля Мареск» («Мавританка» у перекладі — ред.) у французькому містечку Сен-Жан-Кап-Ферра належить олігарху. Стаття з’явилася в мережі вранці 22 жовтня 2011 року, але вже через декілька годин з невідомих причин зникла з сайту.

Кошкіна стверджувала, що віллу він придбав у жовтні 2005 року, зареєструвавши її на власне ім’я. Своїм місцем проживання Фірташ вказав адресу у Відні. У опублікованих LB.ua документах співвласником маєтку також була зазначена мати олігарха Марія Вербова.

Firtash-France2

Оператором угоди була фірма LM Holdings. Її створили спеціально створили напередодні, 1 вересня 2005 року, із статутним капіталом у одну тисячу євро.

Кошкіна писала, що специфіка проведення ремонтних робіт та поведінка його російськомовної охорони спровокували обурення місцевих мешканців, та привернули увагу влади містечка. Через це доступ до ремонтно-будівельної документації отримало значно більше коло осіб, ніж того хотів власник.

На території маєтку знаходилися тенісний корт, декілька штучних водоспадів, окремий винний льох, басейн з усією необхідною інфраструктурою та «релакс-зоною», зоною барбекю і сауною. Сам будинок збудований у типовому для цієї місцевості середземноморському стилі.

Firtash-France3-500x324

Оприлюднені Кошкіною документи свідчили, що загальна вартість робіт із новим маєткам Фірташа оцінювалася майже в 11 мільйонів євро.

Firtash-France4

Зокрема, тенісний корт обійшовся мінімум у 87 тисячі євро.

Firtash-France5

А встановлення сигналізації та телефонного зв’язку коштували більше мільйона євро.

Firtash-France6

На літо 2006 року журнал «Корреспондент» оцінював статки Фірташа у $ 1,4 млрд.

829 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям