RSS

Аваківщина. Поліцай, який розстріляв 17-річного пасажира BMW, раніше сфальшував справу проти активіста Автомайдану. Розслідування

февраля 20, 2016

Аваківський мент-поліцай Сергій Олійник

Аваківський мент-поліцай Сергій Олійник

Патрульний поліції Сергій Олійник, котрий розстріляв 17-річного пасажира BMW під час погоні у Києві, був раніше слідчим Оболонського райвідділу міліції і сфальсифікував кримінальне провадження, незаконно затримав і відправив до СІЗО активістів Автомайдану, побитих «Беркутом» у Кріпосному провулку 23 січня 2014 року.

Про це написав народний депутат Ігор Луценко на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Учора, після судового рішення про арешт поліцейського Олійника, я вирішив ретельніше вивчити справу, щоб розуміти, як треба діяти в апеляційному суді. Коли поглянув на період роботи підозрюваного Олійника С.В. до того, як той потрапив у патрульні, то помітив там досвід роботи слідчим. Перше запитання, яке постало – чи був він причетний до терору проти Майдану. Я звернувся до своїх колег по «Автомайдану», котрі системно працюють з цим питання. І вони підтвердили – дійсно, слідчий Оболонського РУВС Олійник С.В. допитував мінімум одного затриманого Беркутом автомайданівця Дениса Сергієнка, сфабрикував проти нього справу за статтею 296, частина 3 (хуліганство, опір представникам влади), і на підставі тих фальсифікацій вніс до суду клопотання про тримання Дениса Сергієнка під вартою протягом 2 місяців. Це клопотання, звісно, ручний суддя суддя Оболонського райсуду міста Києва Оробець Ю.П задовольнив, — розповыв нардеп. — Звісно, Денис пізнав у «копі» свого старого знайомого, він писав про це Геращенку та Авакову у соцмережах, але без реакції».

Сергій Олійник замість того, щоби негайно звільнити незаконного затриманого Дениса Сергієнка, якого катували «беркутівці» і якому знищили автомобіль, висунув йому підозру в скоєнні вигаданого злочину, затримав його вже як підозрюваного та вніс подання до суду про арешт ні в чому невинуватої людини.

Нагадаємо, у ніч на 23 січня 2014 року «Беркут» заманив у пастку Автомайдан на Кріпосному провулку, потрощив їх машини, самих активістів сильно побив, а потім порозвозив по відділеннях київської міліції, де їх оформили як «хуліганів», і кинули надовго за грати.

«Ми, разом з активістами неодноразово ставили питання перед керівництвом МВС про необхідність чистки. Якби слідчого Олійника вчасно хоча б звільнили за свої злочини проти Майдану, 17-річний пасажир був би живий, — переконаний Ігор Луценко. — Що це за поліцейська реформа, коли слідаки, котрі організовували терор проти майдану, потрапили у нову поліцію? Яким чином було організовано професійний відбір? Як так сталося, що цього Олійника пропустили психологи та кадровики? Скільки ще ментів-злочинців пролізло у нові органи? Я також окремо напишу зверення на Еку Згуладзе, котра у ці дні прилетіла у Київ з Парижу, де мешкає постійно, будучи – вдумайтеся! – першим заступником міністра внутрішніх справ. Я у неї хочу спитати, куди і як було потрачено десятки мільйонів доларів американських грантів на реформування міліції, чому криві злочинності зараз стрімко зростають, у країні хазяйнують банди грабіжників (приміром, кількість угонів на місяць зросла у десятки разів)?
Невже Ека Згуладзе прилітає з Парижу в Україну лише для того, щоб організовувати мітинги на захист ментів, котрі чинили злочини проти майданівців?».

Як повідомляє журналіст розслідувач Володимир Бойко, поліцейський Сергій Олійник працює в МВС з листопада 2012 року. 12 червня 2013 року він був призначений слідчим Слідчого відділу Оболонського РУ ГУ МВС України в м.Києві.

На цій посаді Олійник пропрацював до 31 березня 2014 року й був змушений звільнитись «за власним бажанням» через те, що прокуратура м.Києва розпочала розслідування злочинів, скоєних співробітниками міліції в ході акцій протесту. Зокрема, Олійник фальсифікував кримінальне провадження №12014100050000506, відкритого відносно активістів «Автомайдану», незаконно затриманих і нещадно побитих «Беркутом» у Кріпосному провулку в ніч на 23 січня 2014 року.

У 2015 році Олійник подав документи й був прийнятий у поліцію попри те, що його розшукували активісти Майдану, які вимагали від Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України знайти цього мерзотника та притягнути його до кримінальної відповідальності.

Ось повідомлення з реєстру Генеральної прокуратури України про розслідування кримінального провадження, відкритого за фактом побиття та притягнення до кримінальної відповідальності «автомайданівців»:

http://rrg.gp.gov.ua/reestr-kriminalnih-provadzhen/golovne-slidche-upravlinnja-generalnoi-prokuraturi-ukraini/peresliduvannya-uchasnykiv-ruhu-avto/

Перешкодою для служби в поліції колишнього слідчого, якого розшукували активісти «Автомайдану», не стала навіть та обставина, що 5 квітня 2014 року відносно Олійника був складений адміністративний протокол АА 2 № 447156 у зв’язку з тим, що він керував автомобілем «Фолькцваген Поло» в стані алкогольного сп’яніння.

Щоправда, до адміністративної відповідальності за це Олійник так і не був притягнутий, оскільки, за інформацією Володимира Бойка, адміністративні матеріали були направлені за місцем його реєстрації, де Олійник домовився з суддею Бершадського районного суду Вінницької області Рудь про повернення матеріалів «на доопрацювання». А коли матеріали надійшли в суд повторно, вже сплинув строк притягнення Олійника до відповідальності. Ось постанова:

http://reyestr.court.gov.ua/Review/46241684

Нагадаємо, 7 лютого 2016 року київські патрульні 20 хвилин переслідували 4 хлопців на BMW, в ході погоні відкрили вогонь і застрелили 17-ти річного пасажира авто. В цілому поліцейський випустив дві обойми з табельного пістолета, зробивши 25 з 28 пострілів. По BMW з трьох пістолетів поліцейські здійснили 37 пострілів. Прокуратура Києва порушила кримінальну справу щодо поліцейських.

Провадження розпочато за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу — перевищення службових повноважень співробітником правоохоронних органів, яке призвело до тяжких наслідків. Паралельно розпочато провадження за ст. 345 КК — насильство стосовно співробітника правоохоронного органу.

Голова МВС Арсен Аваков та керівник Нацполіції Хатія Деканоїдзе виступили з заявами про підтримку поліцейських-перевертнів, які застосували зброю в Києві, внаслідок чого загинула людина і могли бути вбиті через стрилянину чимало киян.

Проти водія BMW сфабрикували кримінальну справу за статтею про погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

2 344 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям