RSS

Сенченко звинуватив Кличка в анексії Криму. Подробиці

февраля 28, 2016

Klichko-pro-Chern-flot1

 

Депутат Верховної Ради 5-го, 6-го та 7-го скликань та керівник колишньої Кримської республіканської організації партії «Батьківщина», а згодом в.о. заступника голови адміністрації президента Андрій Сенченко розповів про можливість 23-25 лютого 2014 року змінити керівництво Криму за ініціативою з Києва, якій тим не менш завадив Віталій Кличко, що на той момент був керівником фракції парламентської УДАР.

Про це він розповів в ефірі ток-шоу «Право на владу» на 1+1, повідомляє  Національне бюро розслідувань України.

За його словами, 23-25 лютого «була можливість змінити уряд і керівництво кримського парламенту».

«Більш того, відбулися переговори з кримськими депутатами. 70 із 100 депутатів були готові проголосувати. Могильов — я з ним особисто розмовляв телефоном — сказав: я не буду перешкоджати, я кладу заяву на стіл. І вони були готові усунути Константинова, який там ніколи ніякий авторитет не мав», — сказав Сенченко.

Однако, для того щоб це зробити, потрібно було письмове подання президента або на той момент виконуючого обов’язки президента на кандидатуру прем’єр-міністра Криму.

«І от це питання заблокував пан Кличко. І він у цьому плані у кримській історії зіграв взагалі трагічну роль. Як це сталося? Справа у тому, що уряд України, нагадаю, формувавя лише 27-го ввечері. А до того дуже важливо було, щоб не відбувся розбрат. Саме тому Турчинов сказав, що треба провести консультації», — зазначив Сенченко.

За його словами, такі консультації були проведені в кабінеті Турчинова, на них були, зокрема, присутні сам Сенченко, Сергій Пашинський, Юлія Тимошенко та лідери фракцій Ради.

«І коли спитали (лідера фракції «Свобода» Олега) Тягнибока: а як ви вважаєте? Він каже: треба рятувати Крим, тому що вже горіло все, і я згоден на будь-яку пропозицію. Наступний був Віталій (Кличко). Йому задають питання: а що ти думаєш? А він відповідає, причому в ультимативній формі, що до тих пір, поки не буде розписана «шахматка» по країні до районних адміністрацій, я категорично проти», — розповів екс-депутат.

Сенченко зазначив, що Кличка намагалися вмовити три дні.

«25-го у кабінеті Турчинова Тимошенко запропонувала: Олександре Валентиновичу, приміть самостійне рішення без Кличка. Знаєте, що сказав Кличко? Він сказав: а я в такому випадку не підпишу коаліційну угоду. Ціна питання — несформування легітимного уряду країни. Ось що таке, вибачте, особістість у історії», — сказав він.

Окрім того, політик також розповів, що ще 23 лютого пропонував тодішньому голові парламентської фракції «Батьківщина» Арсенію Яценюку, що «почував себе без 5 хвилин прем’єр-міністром», у структурі майбутнього уряду створити урядовий комітет, очолюваний віце-прем’єром, який повинен займатися питаннями Криму й Донбасу.

«Він здивовано спитав: а чого Донбасу? Я кажу: тому що Донбас підпалять через 5 хвилин. Ну, не пройняло. Не зрозумів Арсеній Петрович. При чому не зрозумів до сих пір», — сказав Сенченко.

1 186 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям