RSS

По 206 округу від БПП балотуватиметься скандальний київський забудовник Максим Микитась. Подробиці

мая 6, 2016

Mikitas-Maksim3

 

На довиборах до Верховної Ради по 206-му виборчому округу Чернігівщини балотуватиметься скандальний забудовник Максим Микитась. У Чернігові уже з’явилися білборди, на яких кандидат вітає із Великодніми святами.

Максима Микитася висуває «Блок Петра Порошенка «Солідарність», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

У своїй сторінці у мережі Facebook Максим Микитась опублікував пост, в якому описує свій Великодній «благодійний» вчинок (організацію гулянь) в одному з сіл Чернігівщини.

Максим Микитась – президент будівельної корпорації «Укрбуд», депутат Київської міської ради VII скликання (2014—2015 роки) – пройшов як безпартійний за списком політичної партії «УДАР».

Головним бізнесовим і політичним партнером Максима Микитася є інший одіозний забудовник і екс-«регіонал» Вадим Столар, якого називають «правою рукою» столичного мера Віталія Кличка. Столар був одним з співзасновників «Еліта-центру», а також будував разом з Валідом Алієвим будівлю над метро «Театральна», яку згодом довелося віддати під музей Києва.

Місцеві мешканці неодноразово влаштовували акції протесту на будівництві, які переростали у силове протистояння з «тітушками».

Активісти і місцеві мешканці наголошують: будівництво ведеться з порушеннями. Зокрема, щоб надати легальних форм будівництву в забороненій 100-метровій зоні Дніпра, було створено висновок «Інституту Генерального плану міста Києва» – про те, що насправді це не берег «великої ріки» Дніпро, а лише «середня річка» Десенка, і захисна смуга тут становить тільки 50 метрів.

У квітні минулого року Київський апеляційний господарський суд заборонив будівництво на вул. Микільсько-Слобідській у Дніпровському районі Києва. Однак 9 червня цей же суд скасував цю заборону. Наразі, за даними місцевих мешканців, роботи на будівництві тривають.

Зараз «вакантні» наступні мажоритарні округи:
– в Полтавській області (округ №151) замість Тараса Кутового (очолив Міністерство аграрної політики);
– в Івано-Франківської області (округ №85) замість Ігоря Насалика (очолив Міністерство палива та енергетики);
– у Чернігівській області (округ №206) замість Владислава Атрошенка (обраний мером міста);
– у Волинській області (округ №23) замість Ігоря Єремеєва (загинув);
– у Дніпропетровську (округ №27) замість Бориса Філатова (обраний мером міста);
– в Луганській області (округ №114) замість Юрія Гарбуза (призначений головою Луганської військово-цивільної адміністрації);
– в Херсонській області (округ 183) замість Андрія Гордєєва (призначений головою місцевої ОДА).

690 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям