RSS

Гриняк, що організовував штурм Майдану 18 лютого сподобався Авакову як Тахтай?

декабря 7, 2016

Grynyak-Volodimir1

 

Левус і Бондар взяли на поруки генерала МВС Володимира Гриняка, якого прокуратура підозрює:

– в організації штурму Майдану 18 лютого («передавав вказівки від Захарченка та Ратушняка до інших підрозділів та їхніх керівників, зокрема, до втікача Федчука», – ГПУ);

– організації виплат силовикам, які брали участь у побитті активістів («зараз встановлено, що фінансувався як мінімум «Беркут», але, цілком можливо, до цього були залучені й інші підрозділи, – зазначило джерело. – Загалом встановлено суму в 30 млн. грн…, які в період з грудня 2013-го по лютий 2014 року пройшли через чорну касу», – ГПУ).

«Нарфронтівці» публічно аргументують своє «заступництво» тим, що Гриняк «зливав» інформацію їм під час Революції. А з несказаного це нагадує історію з новим держсекретарем МВС Тахтаєм. Він працював в АП Льовочкіна, але в якості бухгалтера за часів Авакова дуже сподобався міністру, через що він закрив очі на минуле Тахтая. Впевнений, Гриняк і на теперішній посаді в департаменті громбезпеки НГУ так «сподобався» Авакову, що він готовий піти на чергові іміджеві втрати.

Але їхня аргументація виглядає несерйозно на фоні ключового факту: Гриняк за час слідства відмовлявся співпрацювати з прокуратурою і давати свідчення у справі. Якщо під час Революції у нього вистачило завбачливості перестрахуватись і щось злити самообороні, то це не робить із нього «свого в доску парня».

Певно, Гриняк тому і не співпрацює зі слідством, бо доведеться здати низку правоохоронців, причетних до «операцій» на Майдані, які й зараз спокійно працюють у МВС. Елемент поруки, який в сукупності з інкримінованими статтями ККУ, нівелює його співпрацю із самообороною, якщо вона взагалі мала місце.

Роман Кулик, фейсбукsprotiv.org

827 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям