RSS

Звільнити #Донбас можна за 4 дні, — #Жебрівський

июня 24, 2017

Donbas-Ukr1

 

Голова військово-цивільної адміністрації Донецької області Павло Жебрівський сказав, що Україна може протягом чотирьох днів звільнити окуповану частину Донбасу. Однак існує загроза військового протидії з боку Росії, а тому Україна повинна виважено підходити до складання свого плану дій.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

У зв’язку з цим необхідно обговорювати наші дії із західними партнерами. І президент внесе в ВР закон про реінтеграцію Донбасу після того, як будуть враховані всі можливі ризики і отримана підтримка від наших партнерів.

Що стосується виборів на нині окупованих територіях, то Жебрівський сказав, що вони можливі будуть лише після звільнення Донбасу, і то не відразу а після проведення «дерашізаціі». Так він назвав процес, який порівняв з тим, що відбувався після другої світової війни, коли в Німеччині викорчовували дух нацизму.

Жебрівський розповів, чи хоче Донбас в НАТО та які настрої у місцевого населення.

«На сході України найменша кількість тих людей, які підтримують курс на євроатлантичну інтеграцію України і сказати, що кардинально щось змінилося не можна. Якщо хтось думає, що в один день проснувся і психотип людини, його вподобання за один день зміняться, ні, не зміняться. Що стосується лінії розмежування, то дуже багато звинувачують як терористів, так і українську владу, і мене безумовно, у тому, що є обстріли і у тому, що вони у такій біді живуть. На Донеччині багато патерналіських настроїв, більше 90% людей мають патерналіські настрої. І зрозуміло, що раз ти влада ти за це відповідаєш, якщо сьогодні ти у владі, а у мене є проблеми із життям, із будівлями моїми, то значить це ти винен», — розповів Жебрівський.

«Можна звичайно звинувачувати їх у тім, але просто потрібно працювати над тим, щоб мир прийшов на Донеччину. Тому думаю, більше не сприймають напрямок євроатлантичний, але над цим потрібно працювати. Все рівно, те що я спілкуюся із людьми і відчуваю, ситуація безумовно серйозно змінилася у сторону збільшення навіть у порівнянні із 2007 роком. Потрібно достатньо багато часу для того, щоб змінити орієнтири людей», — додав він.

169 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям