RSS

Банда Коломойського спалила будинок колишньої голови Національного банку України Валерії Гонтаревої? Відео

сентября 17, 2019

Будинок колишньої голови Національного банку України Валерії Гонтаревої в селищі Гореничі під Києвом спалили в ніч на 17 вересня 2019 року.

Сама Гонтарева заявила про це НВ, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

За її словами, зловмисники кинули пляшку із запальною сумішшю через паркан.

Будинок повністю згорів. Пожежникам не вдавалося загасити вогонь.

Заступник виконавчого директора від України в Міжнародному валютному фонді Владислав Рашкован написав, що підпал будинку Гонтаревої – «це дуже погано для країни, і наслідки поки складно оцінити».

30 серпня екс-голова Нацбанку повідомила, що її збив автомобіль у центрі Лондона, – їй зробили одну операцію і в найближчі дні проведуть ще одну.

Гонтарева припускала, що до аварії причетний олігарх Ігор Коломойський, але він заперечував.

Крім того, в ніч на 5 вересня підпалили автомобіль, зареєстрований на невістку ек-голови НБУ, яку також звуть Валерія Гонтарева.

12 вересня Державне бюро розслідувань проводило обшуки у київській квартирі, де прописана екс-голова Нацбанку Валерія Гонтарева, виломавші броньовані двері.

Валерія Гонтарева очолювала Нацбанк у 2016 році під час націоналізації ПриватБанку, яким володів Ігор Коломойський. Зараз вона живе і працює у Великобританії.

18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського і скасував націоналізацію ПриватБанку. Це рішення держава оскаржує.

27 серпня Печерський райсуд Києва дав Держбюро розслідувань дозвіл на силовий привід Гонтаревої на допит у справі про зловживання службовим становищем членами правління Нацбанку.

Гонтарева заявляла, що Коломойський погрожує їй, бо вона є його «головним ворогом».

Коломойський запевняв, що не збирається викрадати Гонтареву з Лондона, але готовий організувати її приліт в Україну.

За даними Національного бюро розслідувань України організоване злочинне угрупування «Приват» причетне до вбивства екс-міністра МВС України Юрія Кравченка, російського мафіозі Макса Курочкіна, прокурора Дніпропетровщини Володимира Шуби, екс-керівника Фонду держмайна Валерії Гонтаревої та десятків інших людей.

 

Посольство США в Україні сподівається, що правоохоронці покарають і виконавців, і замовників нападів на колишню голову Нацбанку України Валерію Гонтареву та погроз їй.

У делегації Європейського союзу в Україні очікують невідкладного розслідування серії нападів на колишню главу НБУ Валерію Гонтареву та покарання винних.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій делегацією у вівторок у відповідь на пожежу в будинку Гонтаревої під Києвом, пише «Європейська правда».

«Нещодавні очевидні серії нападів на колишню главу НБУ і її майно неприпустимі, як заявив сьогодні вранці президент України», — йдеться у повідомленні делегації ЄС у Twitter.

 

266 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям