RSS

Правління Нацбанку заявило про «сфокусовану атаку» Коломойського

ноября 27, 2019

Правління Національного банку заявляє про тиск, ініційований мафіозі з оточення преЗЕдента — Ігоря Коломойського, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це йдеться у зверненні правління НБУ, яке розміщене у Facebook.

Цитата: «Кілька тижнів триває сфокусована атака на Національний банк у формі замовних спекуляцій та наклепу у медіа, проплачених мітингів під стінами НБУ і навіть спроби насильницького вторгнення в НБУ „тітушками“.

Ми вважаємо, що цей тиск на Національний банк здійснює олігарх та ексвласник „ПриватБанку“ Ігор Коломойський, який заборгував державі 5,5 млрд дол. США, виведених із „ПриватБанку“ до націоналізації. Водночас держава – президент, уряд, Національний банк – об’єднані єдиною позицією, що кошти мають бути повернуті».

У Нацбанку вбачають мету атаки у тому, щоб створити «керований інформаційний хаос, щоб: дискредитувати НБУ і реформу з очищення банківського сектору, змінити керівництво та у майбутньому вдатися до ручного управління НБУ».

Крім того, там переконані, що метою Коломойського є «уникнути відповідальності та необхідності повертати державі виведені з „ПриватБанку“ кошти» і стати на заваді співпраці України з міжнародними партнерами – насамперед, МВФ, який підтримує позицію держави, що колишні власники збанкрутілих банків повинні повернути державі кошти.

103 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям