RSS

Коломойський через Deutsche Bank відмив $750 мільйонів, — International Consortium of Investigative Journalists

сентября 25, 2020

Міжнародний консорціум журналістських розслідувань зазначає, що Deutsche Bank зіграв вирішальну роль у відмиванні коштів з ПриватБанку олігархом Ігорем Коломойським, провівши тисячі транзакцій, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Розслідування International Consortium of Investigative Journalists повідомляє, що Deutsche Bank зіграв ключову роль у відмиванні грошей з України, перевівши понад $750 мільйонів на бізнес-компанії Коломойського у Сполучених Штатах.

Розслідування повідомляє, що Deutsche Bank зіграв ключову роль у відмиванні грошей з України, перевівши понад $750 мільйонів на бізнес-компанії Коломойського у Сполучених Штатах.

ICIJ виявив що у схемі виведення грошей з України був задіяний Deutsche Bank. За 6 років Deutsche перевів не менше $490 мільйонів із компаній, створених на Британських Віргінських островах під контролем Коломойського і його ділового партнера Геннадія Боголюбова, у компанії в Делавері. Велика частина грошей була витрачена на придбання нерухомості на Середньому Заході.

За даними ICIJ, ще $268 мільйонів перейшли через Deutsche в інші компанії, контрольовані цими людьми та їхніми партнерами у США. Перекази грошей відбувалися з 2007-го по 2013 рік.

Судові документи показують, що Deutsche Bank провів тисячі транзакцій, пов’язаних із компаніями Коломойського у США з 2006-го по 2015 рік – це втричі більше, ніж будь-який інший банк, який переводив гроші у країну для компаній, пов’язаних із Коломойським.

До речі, Deutsche Bank виплатив сотні мільйонів доларів штрафів за останні 3 роки за порушення законів про боротьбу з відмиванням грошей в США.

Журналісти повідомляють із посиланням на протоколи суду, що при Коломойському сотні сталеливарників у Кентуккі, штаті Нью-Йорк і Огайо, втратили роботу, а в одному випадку навіть залишилися без страховки чи можливості тимчасово отримати доступ до своїх пенсійних фондів.

Дослідники повідомляють про випадки несплати податків підприємствами олігарха. Наприклад, в Іллінойсі компанія Коломойського купила колишній завод Motorola. Уже за кілька місяців місцева комунальна компанія відключила електрику через неоплачені рахунки, ще за кілька місяців не були сплачені і податки на нерухомість. Тієї зими через замерзання труб лопнула система зрошення. Продали комплекс через 8 років після покупки на «безславному онлайн-аукціоні» зі збитком майже в $7 мільйонів.

Дослівно: «Злочинці й інші особи, які намагаються приховати незаконні гроші в США, часто вкладають їх у блискучі висотки в Нью-Йорку або використовують їх для покупки іграшок мільярдерів, таких як яхти і дорогі прикраси. Коломойський, який зіграв другорядну роль у драмі про імпічмент Дональда Трампа, мав на увазі інший приз: нерухомість у центрі Америки. Більше 10 років він і його соратники таємно створювали імперію нерухомості, купивши щонайменше 22 об’єкти, включаючи хмарочос у Клівленді зі склепінчастими стелями.

Як з’ясував ICIJ, Коломойський і його соратники залишили по собі слід із порожніх будівель, несплачених податків на майно, небезпечних виробничих умов, безробітних і щонайменше чотирьох сталеливарних заводів, які оголосили про банкрутство… будівлі були знецінені, заводи закриті, а сталевари залишилися без роботи».

Що було раніше: Міністерство юстиції США звинуватило українського олігарха Ігоря Коломойського в розкраданні мільярдів доларів з ПриватБанку, а потім використанні величезної кількості компаній для відмивання цих грошей в Сполучених Штатах і в усьому світі.

У Клівленді ФБР у вівторок прийшла з обшуками в офіси фірми, власником якої, за даними ЗМІ, є зокрема український олігарх Ігорь Коломойський.

Коломойський потрапив у поле зору проєкту FinCEN Files, який опублікував дані про підозрілі транзакції.

На початку 2019 року стало відомо, що Коломойський і його партнери по компанії Optima Management є найбільшими гравцями на місцевому ринку офісної нерухомості. За даними видання Miami Herald, на скупку тутешніх активів Optima витратила близько 250 млн доларів.

Партнери Коломойського в США — Мордехай Корф і Урі Лейбер, вихідці з єврейської громади штату Флорида.

На початку 2020 року стало відомо, що Коломойський знаходиться під слідством федерального великого журі США за звинуваченням у відмиванні сотень мільйонів доларів у сфері нерухомості. Серед покупок, які вивчає слідство: розкішний готель на 484 номери в Клівленді з видом на озеро і 21-поверхова офісна будівля.

71 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям