RSS

Цензура по-новому. Анастасії Станко та Костянтину Реуцькому призупинили акредитацію у зоні #АТО через звинувувачення у розкритті позицій ЗСУ

июля 11, 2016

utiski-svoboda-slova1

 

Двом журналістам «Громадського ТБ» призупинили акредитацію в зоні АТО через вигаданий скандал з розкриттям позицій ЗСУ, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Представники Громадського телебачення 11 липня 2016 року зустрілися зі співробітниками Міністерства оборони, адміністрації президента Порошенка, СБУ та прес-служби ВДВ для обговорення звинувачень на адресу журналістів, які працювали в Авдіївці Донецької області 6 липня.

Сторони домовились про створення робочої групи для з’ясування обставин конфлікту, передає Громадське. Крім того, у Громадському вирішили не публікувати сюжет, який відзняли журналісти у промзоні Авдіївки, до завершення експертизи. Експертизу матеріалу проведуть спеціалісти Міністерства оборони, а додаткову експертизу — Інститут масової інформації. Експертиза може тривати близько двох тижнів. На цей час буде призупинено акредитацію в зоні АТО Анастасії Станко та Костянтина Реуцького.

Раніше штаб АТО повідомив, що журналісти «Громадського ТБ» та «Новой газеты» оприлюднили в інтернеті відео, на якому видно обстріл та позиції українських військових у промзоні Авдіївки, а також привели на позиції ЗСУ російську журналістку, яку представили як свого працівника. У свою чергу «Громадське ТБ» на своєму сайті заявило, що ці звинувачення не відповідають дійсності. Журналісти стверджують, що «Громадське» не поширювало фото з бойових позицій українських військових – ані через власні платформи, ані через особисті сторінки журналістів у соцмережах.

778 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям