RSS

Печерський суд наплював на Генпрокуратуру та закон. 1 млрд грн Януковича знову розблокований

марта 10, 2017

Yanuk-babki1-500x354

 

Справа з мільйонами Янковича-молодшого розвивається за детективним сценарієм. Печерський суд ухвалює одне за одним рішення на користь сина президента-втікача. І робиться це на тлі брехливих заяв Генпрокуратури, що гроші заблоковані, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

2 березня 2017 року суддя Печерського райсуду Києва Віталій Писанець вже скасовував арешт грошей Януковича-молодшого на суму 312,5 млн грн на рахунку ПАТ «Міжнародний Інвестиційний Банк». Як відомо, «Міжнародний Інвестиційний Банк» належить діючому президенту Петру Порошенку.

Після того, як про рішення стало відомо, 6 березня прес-служба ГПУ поспішила заявити, що зняття арешту з рахунків Олександра Януковича не відбулося. «ГПУ спільно з Держфінмоніторингом одразу заблокували кошти на рахунках банку. Вдячні небайдужим працівникам банку, які своєчасно проінформували прокуратуру про зняття арешту з рахунків в суді», — написала прес-секретар Луценка Лариса Сарган.

Згодом пані Сарган доповнила себе: протягом 2015—2016 років Печерський райсуд міста Києва наклав арешт на депозитні рахунки, відкриті працівниками банку на загальну суму біля 1 млрд грн, фактичним власником яких є Олександр Янукович.

Але у той же день, 6 березня слідчий суддя Печерського райсуду Києва Ірина Литвинова знову зняла арешт з цих же грошових коштів. Рішення про це є у розпорядженні інтернет-видання «Главком».

Нагадаємо, в ухвалі Печерського райсуду від 25 січня сказано, що вказані гроші є предметом кримінального правопорушення, а їхнім фактичним власником є син екс-президента і власник «Всеукраїнського банку розвитку» Олександр Янукович.

Зазначимо, що Олександр Янукович входить до переліку осіб, проти яких Євросоюз ввів персональні санкції від березня 2014 року. Згодом до цих санкцій долучилася і Чорногорія. Санкції не забороняють Януковичу в’їзд до цієї країни, проте всі його активи підлягають конфіскації.

215 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям