RSS

Директору української бібліотеки у Москві Наталії Шаріной в автозаку зламали хребет

мая 29, 2017

Sharina-Natalya1-500x342

 

В автозаку були жорсткі сидіння, водій не загальмував на лежачому поліцейському, автозак струснуло, і Шаріна вдарилася спиною.

Екс-директору Бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шаріной під час конвоювання зламали хребет, повідомляє Національне бюро розслідувань України з посиланням на заяву адвокат Шаріної Євгенія Смирнова.

Травму екс-директор отримала 29 жовтня 2015 року. Тоді її перевозили з відділу поліції в ізолятор тимчасового утримання. «В автозаку були жорсткі, чи то дерев’яні, чи то металеві сидіння. Водій не загальмував на лежачому поліцейському, автозак труснуло, і Шаріна вдарилася спиною», – повідомив адвокат правозахисникам.

Захист долучила до справи медичні документи про здоров’я Шаріної, в яких говориться, що вона страждає від наслідків компресійного перелому хребта.

25 травня в Міщанському районному суді завершилося судове слідство у справі Шаріної, обвинуваченої в екстремізмі і розтраті. Покарання для неї прокуратура попросить у понеділок, 29 травня.

У жовтні 2015 р. в Бібліотеці української літератури в Москві пройшли обшуки, а потім її директор Наталія Шаріна була затримана. У неї вилучили 150 книг і брошур. За інформацією Слідчого комітету, щодо Шаріної порушено кримінальну справу за ст. 282 Кримінального кодексу РФ (розпалювання національної ненависті та ворожнечі, а також приниження людської гідності). Приводом для порушення справи, згідно із заявою СК РФ, стало поширення серед відвідувачів бібліотеки видання Дмитра Корчинського, який було визнано судом екстремістським матеріалом і заборонено до використання.

Пізніше слідство пред’явило їй звинувачення в розтраті. Директор бібліотеки заявила, що свою провину не визнає.

242 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям