RSS

#МН-17 збили російським «Буком», — висновок Bellingcat

июля 17, 2017

MH17-putin1

 

Дослідницька група Bellingcat дійшла до висновку, що літак рейсу МН-17 три роки тому збили пострілом з ракетної установки «Бук 332» збройних сил РФ, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це йдеться у доповіді групи, присвяченій третій річниці трагедії.

«Ґрунтуючись на даних з відкритих джерел, єдина правдоподібна версія – MH17 збили пусковою ракетною установкою „Бук 332“, що належала російській 53-й протиповітряній ракетній бригаді», — кажуть незалежні експерти.

Зокрема, їм вдалося з’ясувати, що в період з 23 до 25 червня 2014 року 53-я протиповітряна ракетна бригада ЗС РФ підігнала транспортні засоби до українського кордону, серед них був і «Бук 332».

Пізніше, 17 липня 2014 року, в день падіння малайзійського «Боїнгу», свідки бачили, як цю ракетну установку перевозили окупованою проросійськими бойовиками частиною України, а саме на схід від Донецька.

Отримані факти свідчать, що «Бук 332» вивантажили в окупованому Сніжному і перегнали в поле на південь від міста, звідки і здійснили постріл по лайнеру.

За даними Bellingcat, 18 липня 2014 року «Бук» вже бачили східніше – його транспортували окупованою територією Луганщини. При цьому в установці не вистачало однієї ракети.

Згідно із доповіддю, 21 липня 2014 року міністерство оборони Росії оприлюднило брехливу інформацію про те, що нібито це був український «Бук» і стріляв він з району, підконтрольного збройним силам України.

«Жодних правдоподібних свідчень знаходження українських „Буків“ в районі катастрофи надано не було», — підкреслюється в документі.

Як відомо, «Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН-17 Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), упав у Донецькій області 17 липня 2014 року. Усі 298 осіб на борту загинули.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи літака «Боїнг» рейсу МН17 дійшла висновку, що лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК «Бук», доставленого з території Росії.

В іншій доповіді 5 червня Bellingcat опублікував фото «Бука 332», зроблене в парку техніки 53-ї бригади в селищі Маршала Жукова під Курськом, ймовірно, навесні 2013 року.

161 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям