RSS

Діставайте гроші з-під матраців: бюджет депутати вирішили наповнити за рахунок українців

апреля 16, 2018

moe1

 

В Україні незабаром можуть провести масштабну амністію незареєстрованого майна і грошей, щоб поповнити казну, декларуючи повернення у країну незаконно виведених капіталів, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

В обмін на чесність держава запропонує захист від кримінального переслідування, звільнить від можливих претензій податківців і обіцяє не застосовувати жодних штрафних санкцій. Більш того, чиновники навіть не стануть задавати ніяких питань про джерело походження коштів і зажадають від банків безкоштовно відкривати рахунки для фінансових патріотів.

Відповідні пропозиції містить законопроект №8257 «Про правовий режим добровільного декларування коштів, майна та інших об’єктів фізичними особами». У зв’язці з ним йде і інший проект – який встановлює офіційну плату за легалізацію нажитих не зовсім чесним шляхом багатств.

Відзначимо, розмір винагороди нардепи пропонують встановити досить скромний – всього 2,5% для всього майна і коштів в сумі до 1 млн грн. Очевидно, настільки лояльне пропозиція покликана стимулювати громадян активніше подавати декларації, діставати гроші з-під подушок і повертати їх в економіку.  Нульове декларування могло б привести до масових зловживань – деякі неодмінно захотіли б скористатися пропозицією і задекларувати про запас неіснуючі мільярди.

Окремі правила встановлені для задекларованих коштів в особливо великих розмірах. Так, внесені в декларацію мільйони, автори пропонують оподатковувати в ті ж 2,5%. Але тільки за умови, що всі до копійки власники внесуть в банк на рахунок на термін не менше 3-х місяців. З цією метою вони навіть мають намір зобов’язати банки безкоштовно відкривати рахунки для амністованих капіталів.

Можна і не вносити, але тоді державі доведеться відстебнути цілих 6%. А якщо гроші з рахунку будуть виведені раніше обумовленого терміну, з усією задекларованої суми спишуть на користь скарбниці 3%. А ось повернуті з податкових гаваней валютні мільйони автори пропонують і зовсім не оподатковувати.

Умови два: всі кошти повинні бути внесені на безкоштовно відкривається спецрахунок в українському банку, порядок створення якого повинен буде прописати НБУ. А їх власник повинен взяти на себе зобов’язання щодо цільового використання відповідно до попередньо створеним Кабміном переліком.

Всім, хто пройде добровільне декларування, гарантують повне прощення від будь-яких претензій контролюючих органів, включаючи податкову, поліцію, Нацбанк, митницю і т.д. За винятком пропащих злочинців і корупціонерів.

Проект безпосередньо не забороняє вписувати в декларацію корупційні та отримані злочинним шляхом доходи (за винятком статей КК про подачу неправдивих даних). Однак попереджає, що такі капітали не підпадають під гарантії недоторканності. Що, звичайно, істотно звужує потенційний список декларантів.

389 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям