RSS

Незаконне збагачення заступника глави АП Олексія Філатова: НАБУ отримало доступ до телефону цивільної дружини

июля 16, 2018

Filatov-Oleksyi1-500x333

 

Детективи НАБУ отримали доступ до телефону Анни Бабич — цивільної дружини заступника глави адміністрації президента України Олексія Філатова, який фігурує у розслідуванні кримінального провадження про можливе незаконне збагачення.

Відповідне рішення про надання доступу до телефону ухвалив Солом’янський райсуд Києва за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє антикорупційний портал «Гривня».

За словами детективів, у рамках розслідування перевіряються факти того, що Філатов у період 2014—2018 рр. отримав у власність активи у значному розмірі, законність походження яких не підтверджено доказами, і можливо передав їх своїй сестрі та цивільній дружині.

«Філатов не вніс до декларації свою цивільну дружину Анну Бабич, їхню спільну дитину, а також її майно загальною вартістю 6,51 млн гривень. У НАБУ вказали, що Бабич є співзасновницею ТОВ „Екво“ (розмір статутного внеску 205 440 грн), власником автомобіля Porsche Macan 2016 року випуску і має дві квартири в Києві. Також, за даними системи „Аркан“, зафіксовано 57 фактів спільного перетину державного кордону України Філатовим і Бабич у різних напрямках у період з 2012 по 2018 рік, в тому числі двічі протягом 2017 року і 5 разів — у 2018 році», — повідомили детективи НАБУ.

За інформацією двох громадських організацій, Філатов проживає разом із цивільною дружиною та їх спільною дитиною за місцем проживання заступника голови АП. Зазначена інформація долучена до справи.

Згідно з реєстром шлюбів, Філатов дійсно записаний батьком згаданої дитини, а Анна Бабич – матір’ю.

У зв’язку із цим, детективи вирішили підтвердити або спростувати факт спільного проживання Філатова з Бабич, отримавши доступ до мобільного номеру цивільної дружини заступника глави АП.

«Вказаний доступ надасть інформацію про місце перебування Бабич за період з липня 2014 року до 2018 року під час телефонних дзвінків, SMS-листування, виходу в інтернет тощо», — йдеться у повідомленні.

Також у справі було допитано одного зі свідків у цій справі, який розповів про зняття заступником глави АП з депозитного рахунку Альфа-Банку його сестри 803,8 тисяч доларів на підставі відповідної судової ухвали. У НАБУ припускають, що це могли бути гроші самого Філатова.

З 15 лютого НАБУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого незаконного збагачення заступника глави адміністрації президента Олексія Філатова.

Розслідування програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» показало, що заступник голови АП не декларує цивільну дружину-юристку, яка після призначення чоловіка на посаду в АП отримала низку вигідних контрактів.

142 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям