RSS

Афера по-новому: вся виручка київського метро йде на погашення 1,83 млрд грн боргу перед другом #Кличко — росіянином Фуксом

сентября 3, 2018

російський олігарх Павло Фукс (посередині)

російський олігарх Павло Фукс (посередині)

 

Державний виконавець Мін’юсту виніс постанову про арешт коштів КП «Київський метрополітен», що знаходяться у всіх касах метрополітену і надходять до них.

Про це свідчить постанова Господарського суду Києва від 22 серпня 2018 року, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Арешт накладений у рамках виконавчого провадження, за яким з метрополітену має бути стягнуто 1,83 млрд грн боргу на користь компанії «Укррослізинг».

Зазначеною постановою визначено, що арешт поширюється також на кошти, що надходять в усі каси метрополітену після прийняття зазначеної постанови.

При цьому зазначено, що всі видаткові операції з кас слід зупинити.

Всі кошти з кас метрополітену повинні зараховуватися на депозитний рахунок Мін’юсту або розрахунковий рахунок комунального підприємства в «Укрсиббанку» до повного виконання рішення суду щодо стягнення 1,83 млрд грн боргу.

КП «Київський метрополітен» оскаржило арешт власних коштів в касах, але суд визнав дії держвиконавця правомірними.

Влітку минулого року близько місяця теж діяла аналогічна постанову Держвиконавчої служби, якою накладався арешт на грошові кошти, що знаходяться в касах КП і надходять в них, а також зупинялися видаткові операції по касам на суму стягнення.

Торішня постанова не оскаржувалася метрополітеном і виконувалася шляхом зарахування грошових коштів на розрахунковий рахунок комунального підприємства в банку.

31 січня 2017 року Київський апеляційний госпсуд ухвалив стягнути з КП «Київський метрополітен» на користь ТОВ «Укррослізинг» 1,97 млрд грн заборгованості за договором фінансових лізингових послуг, згідно з яким фірма у 2009 році передала метрополітену в користування 40 вагонів головних і 60 вагонів проміжних.

У сумі боргу заборгованість за самі вагони становила всього 366 млн грн, решта — відсотки, пеня, інфляційні втрати та «коефіцієнт коригування» на суму 1,19 млрд грн.

Станом на вересень 2017 року з КП «Київський метрополітен» за все було стягнуто 155,92 млн грн, з яких 140,33 млн грн на користь «Укррослізинг» і 15,59 млн грн виконавчого збору.

У 2008 році власником «Укррослізинг» було ТОВ «Київринг» Андрія і Владислава Лебедів, які зараз є помічниками нардепа від БПП Сергія Алексєєва — президента фан-клубу братів Кличко.

Напередодні підписання угод з метрополітеном «Укррослізинг» перейшов у власність кіпрської Impofirm Consulting Limited, близької до екс-регіонала Юрія Іванющенка.

Наразі власником «Укррослізинг» є кіпрська компанія «Укррослізинг Сайпрус Лімітед», бенефіціаром якої з серпня значиться австрійський консультант Уве Крістіан Ешнер.

До нього бенефіціаром компанії з 2017 року був російсько-український бізнесмен Павло Фукс. В Україні Фукс відомий скупкою токсичних активів у оточення Віктора Януковича.

Нагадаємо, з липня 2018 року вартість проїзду в київському метрополітену зросла з 5 до 8 гривень за поїздку.

194 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям