RSS

Яценюк краде вдвічі більше за Януковича, — голова держфінінспекції Микола Гордієнко

марта 24, 2015

Yacenuk-Arsenyi-dushit1

 

Після перевірок державних підприємств, таких, наприклад, як «Енергоатом», були виявлені значні збитки, але відразу після ревізій голову держфінінспекції Миколу Гордієнко відсторонили з посади, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Свою відставку Гордієнко пов’язує виключно з тим, що він звинуватив уряд в корупції, яка за масштабами перевищує крадіжки за часи Віктора Януковича, про заявив Микола Гордієнко.

2- По-перше, я відсторонений тимчасово, на час службового розслідування. Я працював менше року і під час моєї роботи головою Державної фінансової інспекції ми провели десь більше 4000 контрольних заходів.

Дійсно, ми виявили збитки 7 млрд. 600 млн. гривень. Так, це велика сума. Але я хочу наголосити на тому, що вона в два рази більша, ніж при уряді Януковича-Азарова, тоді було 3,5 млрд. гривень.

Можна задати самим собі питання: а чому у два рази більше? Стали просто красти в два рази більше. Ті контрольні заходи, які ми провели з перевірки діяльності Януковича-Азарова, як я був назначений. А з другої половини 2014 року ми розпочали перевірки фінансово-господарської діяльності підприємств уряду Яценюка.

Я можу пояснити це так: перерахувавши держмонополії нашої держави, на яких дійсно були розкрадання у дуже великих сумах. Наприклад, «Укртрансгаз» — 219 млн., «Укргазвидобування» — 358 млн., «Укрзалізниця» — 258 млн., «Укрзалізпостач» — 300 млн., «Держспецзвязок» — 220 млн., Міністерство фінансів — 552 млн. гривень.

Я би хотів сказати, що, наприклад, на «Укрзалізниці», «Укрзалізпостач», «Укрпошта», у Міністерстві фінансів знаходяться люди, призначені прем’єр-міністром Яценюком, новий уряд.

Якщо взяти, наприклад, і зупинитись на «Укрзалізниці» і на «Укрзалізпостач», то ми дуже добре пам’ятаємо, що у минулому році був відсторонений керівник «Укрзалізниці» Остапюк.

Після нашої ревізії, коли ми найшли 358 млн., було відкрите кримінальне провадження, були проведені обшуки, було знайдено мільйонні грошові суми  у першого заступника Бланка, але до сьогоднішнього дня він керує «Укрзалізницею», він сьогодні виконуючий обов’язки с серпня минулого року.

Мені зовсім незрозуміла ситуація, чому уряд не призначає туди нового керівника. Чому він їх задовольняє, коли порушено стільки кримінальних проваджень.

Якщо взяти роботу нашого операційного аудиту, за минулий рік нашими працівниками-аудиторами попереджено 5,2 млрд. гривень, з яких 4,6 млрд. — це НАК «Нафтогаз України». От вам і підвищення тарифів.”

2 276 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям