RSS

128 бригаді передали металобрухт під виглядом боєздатної техніки. 3 фото

марта 25, 2015

tehnika128br3-500x321

 

Журналісти розбиралися у достовірності інформації, що 128 бригаді намагаються передати фактично металобрухт під виглядом боєздатної техніки, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Усе почалося з повідомлення у мережі Facebook від представниці волонтерського руху Власти Негрі:

tehnika128br2-500x321

— Всі знають що 128 огпбр вийшла з Дебальцева. Зазнала втрат в людях і техніці. На дану годину відновлює боєздатність. Здавалося б що стоїть, доодержати і навчити бійців. Отримати техніку і в бій. Так ось, на даний час МОУ в особі начальника Центрального автомобільного управління м. Київ (генерал майор Сергій О.П.) вирішили заробити ще одну копійчину на бригаді. Ось таку техніку вони пропонують отримати в замін загиблої. При цьому вимагають, щоб 128 відновила її своїми силами (ряд техніки уже неможливо відновити, а ту що можливо то лише на авторемонтних заводах. Ця техніка давно відслужила свої терміни зносу і підлягає списанню, а не відновленню. Відповідні документи на 5 категорію (списання) оформлені в ТСОУ і підписані в ЦАВТУ. Але ЦАВТУ видало наряди на отримання як четверту категорію, – пише вона, додаючи красномовні фото.

Сконтактували з генерал-майором Сергієм Олександром Петровичем. Найперше, що зауважив військовий, що поки жодну одиницю техніки в будь-якому стані, яка перебуває на балансі закарпатського товариства сприяння оборони України (колишній закарпатський ДТСААФ) не передано.

У документах на техніку зазначені 2 категорії придатності – 4 і 5. Відтак, наголошує генерал-майор, військові самі мають можливість вибрати, яку техніку вони отримають по категорії 4 (працездатна), а яку по категорії 5 (яка списується, можливо під запчастини).

Йдеться про 20 автівок, які перебувають на балансі Іршавського, Рахівського, Хустського та Ужгородського ТСОУ. Військові 128 бригади незабаром мають оглянути їх і вирішать, що з техніки за якою категорією беруть або ні.

– За аналогічною категорією отримали техніку військові у Одеській, Запорізькій, Черкаській області. Ми йдемо на це за проханням волонтерів та військових, аби техніку, яка є на балансах колишніх ДТСААФів остаточно не розікрали, – пояснив генерал-майор у коментарі Мукачево.Net.

tehnika128br1-500x321

964 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям