RSS

Мафіозі Коломойський продовжує «доїти» державну Укртранснафту щодня на 2,5 мільйона гривень. Документ

апреля 20, 2015

Kolomoyski11-500x363

 

Сергій Сукало, призначений тимчасово виконуючим обов’язків голови «Укртранснафти», так і не зміг приступити до виконання своїх обов’язків.

Про це свідчать лист «Укртранснафти» на адресу НАК Нафтогаз України, повідомляє sprotiv.org.

У даному листі «Укртранснафта» стверджує, що Сукало не прибув до центрального офісу «Укртранснафти»  і не надав необхідних документів для здійснення своїх повноважень.

Як відомо, 8 квітня наглядова рада «Укртранснафти» призначила Сукала т. в. о. керівника цієї компанії на 4 місяці.

Після призначення Коломойський почав видзвонювати президента і прем’єра, які начебто дали вказівку керівництву Міненерго та «Нафтогазу» зупинити це призначення. Сукало навіть написав заяву про відмову від вступу на посаду і призначив брифінг в «Українському кризовому медіа-центрі».

Проте згодом брифінг скасували, а заяву Сукала так і не пустили в хід.

Поінформоване джерело в уряді повідомило, що 8 квітня 2015 року Сукало до пізнього вечора був на переговорах в Кабміні, за підсумком новому керівнику «Укртранснафти» вдалось витримати тиск і не оприлюднювати поки заяв про відставку.

Станом на 9 квітня офіційної заяви від Сукала про відмову від вступу на посаду т. в. о. голови «Укртранснафти» не надходило, попри «величезний тиск».

Коломойського вирішили відсторонити від корупційної схеми, яка приносила його бізнесу мільйони. У четвер, 19 березня 2015 року, на час перевірки від керівництва компанією «Укртранснафта» усунули людину Коломойського Олександра Лазорка. Перевірка пов’язана з тим, що державне підприємство, яке керує магістральними нафтопроводами, чомусь  платить втридорога за зберігання нафти приватним заводам групи «Приват», якою володіє Коломойський.

– Затрати на зберігання нафти склали майже 305 мільйонів гривень. Це дуже велика сума, незрозуміла, нелогічна, тому треба було провести перевірку по у цих фактах, – говорить голова наглядової ради «Укртранснафти» Олександр Савченко.

Щодня заводи Коломойського отримують за зберігання нафти 2,5 мільйона гривень. А ще навесні 2014 року з нафтогону викачали 675 тисяч тон державної технологічної нафти під приводом, щоб вона «не дісталася сепаратистам».

Ukrnafta-Sukalo1

Ukrnafta-Sukalo2

1 508 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям