RSS

Міліція вилучила мільйон з сейфу братів Каськіва. Подробиці

августа 21, 2015

Kaskiv-Vlad1

Міліція вилучила 1 млн гривень із сейфа у приміщенні, що належить рідному і двоюрідному братам колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва.

Про це сказано в тексті ухвали Печерського районного суду Києва від 27 липня 2015 року, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

З тексту судового рішення випливає, що Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ розслідує факт розтрати і присвоєння державних коштів керівництвом Держнацпроекту.

Досудовим розслідуванням установлено, що посадовими особами Держнацпроекту в період 2012—2014 років через підконтрольне підприємство «Державна інвестиційна компанія» на підставі довгострокових договорів надано низку позик, здійснено низку інвестицій і поповнень статутного капіталу підприємств, створених напередодні для реалізації національних проектів.

МВС заявляє, що фактично діяльність зазначених підприємств було спрямовано не на реалізацію національних проектів, а на виведення держкоштів у тіньовий оборот, перерахування їх на рахунки компаній, розташованих в офшорних зонах, і подальше присвоєння вищевказаних коштів та їх легалізацію (відмивання).

МВС вважає організатором злочинних схем саме Каськіва й наголошує, що він продовжує впливати на діюче керівництво Держагентства.

Слідство вважає, що в результаті дій Каськіва Держнацпроекту заподіяно матеріальних збитків на загальну суму 2 835 830 гривень.

Правоохоронці в рамках розслідування злочину провели обшуки в нежитлових приміщеннях ТОВ «Лекс-Фармація», які належати братам Каськіва і перебувають в обтяженні в АТ «Місто Банк».

У сейфі в цих приміщеннях вилучено 1 000 800 гривень.

«У клопотанні зазначено, що у сторони обвинувачення є достатні підстави думати, що ці кошти, одержані й легалізовані (відмиті) злочинними шляхом і на зберігання туди поміщені Владиславом Каськівим або за його вказівкою іншою причетною до злочинної діяльності групи особою», — сказано в ухвалі суду.

Своїм рішенням суд заарештував зазначені кошти.

703 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям