RSS

Журналіста Володимира Тищенка, який публікував відео про свавілля ментів на Майдані, оголосили в розшук

ноября 30, 2015

Tishenko-Volodimir1

 

Київська міліція оголосила в розшук та отримала дозвіл суду на затримання журналіста Володимира Тищенка, який відомий тим, що висвітлює боротьбу з незаконними забудовами в столиці, повідомляє sprotiv.org.

Тищенко став відомий під час Майдану, коли 1 грудня 2013 року зняв на відео побиття «беркутівцями» активістів під час сутичок біля адміністрації президента. Також він відзняв на відео полковника міліції, який віддав злочинні накази «беркутівцям» під час протистоянь на Грушевського. А ще саме Тищенко зняв окупаційний триколор із посольства Росії в Києві.

Tishenko-Volodimir2

Журналіст на своїй фейсбук-сторінці розмістив скріншот міліційного веб-сайту, з якого випливає, що його розшукує міліція, та написав:

«Помста начальника міліції Києва.

Мешканці Дарницького району повідомили, що моя фотографія висить на стенді «Їх розшукує міліція» у Дарницькому райуправлінні поліції. Зайшовши на сайт МВС України, пересвідчився, що дійсно перебуваю у розшуку. Виявляється, я вже декілька місяців переховуюся від слідства, яке вже має постанову суду про дозвіл на моє затримання. Як з’ясувалося, мене звинувачують у тому, що 19 травня, під час боротьби з незаконною забудовою на Осокорках, я перекрив проспект Бажана.

Дійсно, щоб привернути увагу до фактів кричущого беззаконня, коли тітушки б’ють активістів, а міліція їх покриває, люди були змушені вийти на дорогу. Тепер «шиють» ч.1 ст. 279 КК України, що карається штрафом від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Насправді начальник міліції Києва Олександр Терещук просто мститься за те, що мені вдалося викрити співпрацю міліції з тітушками під час сутичок на скандальній забудові (відео тут), ну а потім розповісти про це в ефірі «5 каналу» (відео тут)», — написав журналіст.

 

742 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям