RSS

#Турчинов зрадник. У Криму було достатньо військових ресурсів, щоб уникнути окупації

февраля 29, 2016

zrada-TurchinovTimoshenko1 (1)

 

Рішення про введення воєнного стану у зв’язку з агресією Росії в Криму в лютому 2014 року повинена була приймати не РНБО, а Турчинов як виконуючий обов’язки президента. Про це в ефірі «112 Україна» заявив військовий експерт Олег Жданов, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«А взагалі, в принципі, питання має вирішуватися не на РНБО – це дорадчий орган, рішення якого не обов’язкове для виконання, а Турчинов, на той момент виконуючий обов’язки президента, повинен був видати указ про введення воєнного стану та винести його на розгляд ВР, згідно з Конституцією, і депутати повинні були визначити, вводити в дію цей указ чи ні. У них на це, за законом, є 72 години», — заявив Жданов.

За словами військового експерта, в України «було достатньо сил і засобів», щоб уникнути анексії Криму.

«Цифра, яка прозвучала у всіх попередніх інтерв’ю, про те, що близько 5 тис. під рушницею стояло, вона стосується саме Криму. Саме стільки, приблизно, боєздатних солдатів у військових частинах перебувало на території Криму. Захоплення Криму здійснювався з двох напрямків — з 31 навчального центру Чорноморського флоту на мисі Опук або півострові Чауда і Севастополя. І ми розуміємо, що південна частина Криму – це гірська місцевість, і блокувати висунення цих військ не складало особливих труднощів для тих частин і підрозділів, які знаходилися в Криму, тим більше там такі підрозділи, як морська піхота, що дислокувалася у Феодосії на той момент. Вони були в дуже хорошому бойовому стані і могли це цілком спокійно вирішити. 36 механізована бригада, яка дислокувалася там же на півострові, і там же у нас була дуже велика кількість авіації, яка могла бути застосована», — зазначив Жданов.

22 лютого 2016 року на комітеті Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони була оприлюднена стенограма засідання РНБО від 28 лютого 2014 р., де розглядалося питання про можливість введення в країні воєнного стану на тлі операції Росії з анексії Криму. У тексті стенограми зазначено, що Тимошенко закликала не вводити воєнний стан і залишити солдатів і техніку в частинах.

Як відомо, перші російські війська увійшли до Криму ще 20 лютого 2014 р. Російська влада стверджує, що почала процес «повернення Криму» двома днями пізніше — 22 лютого 2014 р. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 р. початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 р. президент України Петро Порошенко підписав закон про окупацію Криму.

1 389 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям