RSS

#Росія готується почати «велику війну»

июля 3, 2016

rus-nakaz1-500x333

 

У Донбасі можуть поновитися масштабні бойові дії, а Росія може почати «велику війну», вважає радник президента України Петра Порошенка, директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін.

«Перспектива масштабних бойових зіткнень проявляється на горизонті все виразніше», — написав він у статті для видання ZN.UA, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Нинішнє поширене сприйняття щодо «затишшя» в зоні АТО, на його думку, криє в собі макронебезпеку. Насправді, розповідає Горбулін, «ми спостерігаємо лише за зміною парадигми розгортання цього тривалого конфлікту».

«Більше того, формується тривожне відчуття „затишшя перед бурею“, особливо враховуючи ту активність, яку продовжує розгортати Росія на території „ДНР/ЛНР“, а також Криму (про який багато хто регулярно забуває)», — написав Горбулін.

Також, на його думку, «велика війна», до якої все наполегливіше готується і яку провокує Росія, цілком може стати реальністю”.

«А Росія дійсно готується. Для нас особливо тривожною є ситуація на наших кордонах», — наголосив Горбулін.

Він зазначив, що у Бєлгородській області Росія будує одну нову (всього в 25 км від українського кордону) і відновлює стару радянську військову базу. У травні 2016 року стало відомо, що в Ростовській області розгорнуто нову мотострілецьку дивізію чисельністю близько 10 тисяч осіб.

Згідно з наведеними ним даними, в Брянську область перекинута 28-а окрема мотострілецька бригада разом з технікою і озброєнням (під потреби нових підрозділів тільки у цій області вже відводять приблизно 142 га).

«У цілому ж Росія створює 3 нові дивізії — дві у Західному військовому окрузі, одну в Південному. Кожна дивізія — приблизно 10 тис. осіб», — зазначив радник глави держави.

Крім того, пише він, посилюється військове угруповання в Криму.

«У 2015 році Росія поповнила Чорноморський флот більш ніж 200 одиниць нової військової техніки, в їх числі — 40 бойових кораблів та суден забезпечення, ЧФ були передані понад 30 літальних апаратів, в тому числі сучасні багатоцільові винищувачі Су-30СМ, а частини берегових військ поповнилися 140 одиницями новітньої автобронетанковой техніки», — розповів Горбулін.

1 124 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям