RSS

У вбивствах журналістів в Україні підозрюють владу, — Foreign Policy

сентября 9, 2016

utiski-svoboda-slova1

 

В Україні проти представників ЗМІ триває справжня «кривава війна», а те, як на ці події реагує влада держави, свідчить про її небажання і нездатність реально протистояти погрозам на адресу журналістів. Такою думкою поділився один із авторів видання Foreign Policy, повідомляє sprotiv.org.

На думку іноземних експертів, є всі підстави вважати, що серед влади України є зовсім не останні учасники цих подій.

Жертвами такої «кривавої війни» видання називає вбивство журналіста Павла Шеремета, напад на редактора українського Forbes Марію Ридван і редактора сайту “Цензор” Сергія Головньова. З ранніх – убивство відомого журналіста Георгія Гонгадзе.

Також автор матеріалу зазначає скандали навколо телеканалу «Інтер» і сайту «Миротворець».

Як зазначають із посиланням на дані Інституту масової інформації, лише за 2016 рік проти представників ЗМІ в Україні скоїли більше 110 злочинів.

20 липня 2016 року внаслідок вибуху машини керівника «Української правди» Олени Притули загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Голова Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков спочатку брнхав, що ця резонансна справа має усі шанси бути розслідуваною.

Вночі 28 серпня у Києві на вул. Костянтинівській знайшли мертвим відомого журналіста Олександра Щетініна, який був членом Національної спілки журналістів України. Раніше він жив і працював у Росії, він росіянин, однак після 2014 року переїхав в Україну і став противником Путіна.

567 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям