RSS

Путінські фашисти жорстоко вбили захоплених в полон трьох українських бійців, — волонтери

декабря 24, 2016

rus-nakaz1-500x333

 

Проросійські бойовики надіслали друзям закатованих фото зі слідами жахливих тортур, повідомляє sprotiv.org.
.
Три дні тому на Світлодарській дузі в Донецькій області в полон до бойовиків потрапили три бійці АТО. Смерть двох підтверджена, судячи по слідах тортур, це почерк російських найманців. Про це журналістам розповів український волонтер, керівник благодійного фонду Mir&Co Мирослав Гай.

«На жаль, три дні тому потрапили в полон троє бійців АТО. Противник зажадав обміну, наші не встигли домовитися, затрималися, а ворог затримуватися не став і… Двох з трьох убили, надіслали фото зі слідами жахливих тортур. Навіть ті, хто давно на війні, виду покалічених трупів не витримали, ревли. Такі тортури — точно почерк немісцевих бандитів. Це зробили або російські найманці, або новоприбулі солдати армії РФ. Фото третього полоненого немає, припускаємо, він ще живий, його намагаються витягнути», — сказав Гай.

Він зазначив, що жителі східної України, що воюють на боці бойовиків, деморалізовані і намагаються «всіляко зістрибнути з військових завдань».

«За нашою інформацією, місцеве так зване «ополчення» теж шоковане діями найманців і російських регулярних військ. Вони не просто шоковані, а деморалізовані: не хочуть воювати, намагаються всіляко зістрибнути з військових завдань, тому росіяни і стягують до Світлодарська найманців і солдатів регулярної армії РФ», — пояснив Гай.

Волонтер підкреслив, що різке загострення на лінії фронту і п’ята доба боїв на Світлодарській дузі виникло з кількох причин. «Для різкого загострення було кілька причин. Перша: противник перевіряє стан наших укріплень. У нас же демобілізація пройшла, ворог промацує українську лінію оборони. Друга причина: в Мінську домовилися про припинення вогню з 24 грудня, нібито буде чергове перемир’я. Зараз противник намагається по максимуму вистрілити всі свої запаси. Одна з цілей Росії на Донбасі — утилізація величезної кількості снарядів з вичерпаним терміном придатності, що залишилися ще з радянських часів. Сьогодні в окуповані райони повинен приїхати черговий російський «гуманітарний конвой», а насправді — знову снаряди», — розповів Гай.

«Третя причина … Скажу акуратно: наші хлопці на Світлодарці активно покращують свої тактичні переваги, ось противник і нервує, проводить відволікаючі удари і атаки на одному напрямку і перегрупування на іншому», — підсумував Гай.

«Трагічна ситуація на Світлодарській дузі. Трьох наших хлопців немає в живих. Двоє були на полі, забрали їх чи то місцеві бойовики, то чи найманці з РФ, поки невідомо. Бійці були поранені, їх зняли на відео і передали [його] нашим […]. Провести обмін не вдалося, ворог не захотів і наші не знайшли, з ким говорити, там кожен — командир, знайти відповідального за зупинення вогню було нереально. Потім їх перевезли в Дебальцеве, знущалися і катували, в результаті вбили. Звірячі фото з тортурами і тілами відразу надіслали нам як підтвердження того, що вони 200-ті», — повідомив  координатор проекту «СтопТерор» Степан Кабакаєв у Facebook.

«Третій нібито зник безвісти. Ми подали запит і виявилося, що, за їхніми даними, він у полоні, але підтвердження ми не знайшли. Кілька годин тому третій виявився у нас, кілька пострілів у голову… Зараз на ресурсах противника ОРДЛО і РФ поширюють ці фотографії і відео», — написав він.

Як відомо, ситуація на Світлодарській дузі поблизу Дебальцевого Донецької області загострилася 18 грудня 2016 року.

21 грудня 2016 року речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що, за підтвердженою інформацією, під час боїв на Світлодарській дузі 18 грудня один наш військовослужбовець потрапив у полон.

811 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям