RSS

Інтенсивність боїв в Авдіївці наростає. Стали відомі прізвища загиблих українських військових. Подробиці

января 30, 2017

Avdiivka-ukr1-500x333

 

Станом на ранок понеділка бої в районі Авдіївки тривають.

Про це  «Українській правді» розповіла прес-офіцер бригади, яка перебуває на позиціях Олена Мокринчук, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

За її словами, бойовики використовують важке заборонене озброєння, в тому числі  і 120 мм калібрів.

Вона додала, що обстріли ведуться по всій лінії від ДАП до Ясинуватської розв’язки.

Згідно з повідомленням користувача ФБ з псевдонімом Станіслав Васін, який перебуває у Донецьку, зранку важка артилерія накриває позиції наших бійців з Донецька.

За з повідомленням бригади, вночі інтенсивність боїв дещо зменшилась, однак зранку знов наростає.

Отримавши підтримку від інших підрозділів бригади, в Авдіївці військовослужбовці мужньо тримаються на своїх позиціях, включаючи захоплені у ворога внаслідок рішучої контратаки. «Ми готові до будь-яких несподіванок як з боку ворога, так і в плані наших перспектив», — кажуть бійці.

Також у повідомленні підсумували інформацію про події неділі.

29 січня 2017 року південніше Авдіївки силами ЗСУ було відбито спробу противника прорвати оборону сил АТО.

О 4.30 ранку ворог почав масовані обстріли з мінометів 120, 82 калібрів, ствольної артилерії та стрілецької зброї в районі Авдіївки. Мешканці південної частини міста мали змогу протягом трьох годин спостерігати в нічному небі та фіксувати на фото й відео з боку окупованого Донецька в бік авдіївської промзони численні трасери, освітлювальні міни та інше.

Після артпідготовки, о 6.30 окупанти зробили спробу штурмувати наші позиції, — та, зазнавши втрат, змушені були відступити в свій тил.

«Переслідуючи ворога, наші бійці захопили його позиції, закріпившись там і поліпшивши своє тактичне положення. За нашими спостереженнями та оприлюдненими противником даними, в результаті бою було вбито 9 окупантів, одного взято в полон, 24-300 (з них 7 тяжких). Знищено також ініціатора атаки Грека А.В., „комбата“ так званого батальона „Восток“ (1 батальон 11 полку окупаційних військ РФ)», — зазначили в повідомленні.

Водночас у групах колабораціоністів вказують на 10 загиблих бойовиків.

Протягом дня ворог вів інтенсивні та щільні обстріли з мінометів та артилерії по Авдіївці, Опитному та Кам’янці, з танка — по Пісках; але це не допомогло йому повернути втрачене.

О 13.45, після обстрілів наших позицій з гранатометів різних калібрів, бойовики здійснили чергову спробу вибити бійців з позицій в районі Авдіївки, але вкотре змушені були відступити, продовжуючи обстріли.

Маючи намір будь-що відновити втрачене, з метою психологічного тиску противник близько 16.00 відкрив хаотичну стрільбу по житловим кварталам міста. Зафіксовано два влучання з артилерії поруч з авдіївською лікарнею, кілька влучань поблизу Храму св. Марії Магдалини, більше трьох влучань в дев’ятиповерхівку, в якій базуються військові медики та волонтери, та інші.

Артилерійські обстріли міста та позицій ЗСУ продовжувалися весь вечір і ніч.

Крім того,  у повідомленні назвали імена бійців, які загинули цього дня.

Під час бою та обстрілів четверо наших військових загинуло, дванадцять поранено, один травмований. Світла пам’ять капітану Кизило Андрію Олександровичу (02.05.1993р.н.); молодшому сержанту Бальченку Володимиру Івановичу (04.01.1992р.н); солдату Оверченку Дмитру Олександровичу (24.01.1989р.н.); сержанту Крижанському Володимиру Олексійовичу (24.03.1982р.н)!

«Ми не забудемо вас, дорогі наші побратими! Вся Україна сумує за вами…» — додали у повідомленні бригади.

439 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям