RSS

Понад 30 одиниць виявленої техніки — танки. Біля Алчевська — десятки одиниць важкої техніки російських окупантів, — Bellingcat. Фото

марта 19, 2017

tanki-rus-Bugaevka1-500x371

 

Поблизу н.п. Бугаївка, що розташоване біля Алчевська та у 40 км від Луганська, наразі розміщено десятки одиниць важкої військової техніки російських окупантів. Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Такого висновку дійшли розслідувачі міжнародної група Bellingcat, які проаналізували фото бронетехніки, розміщені у Twitter’і 16 березня.

За твердженням користувача, який розмістив фото, озброєння розміщено саме біля Бугаївки.  За оцінкою Bellingcat, понад 30 одиниць виявленої техніки — танки, ще близько 20 — ймовірно, гаубиці D30.

Спираючись на дані супутникових знімків, розслідувачі припускають, що влітку 2015 року у Бугаївці було створено навчальний військовий центр бойовиків. Також з 2015 року дотепер спостерігачі ОБСЄ повідомляють про наявність військової техніки у цьому районі.

«4 червня 2015 року на площі не видно жодних ознак (техніки). 20 липня 2015 року сліди, що вказують на інтенсивне використання та наявність військової техніки у новостворених таборах, вже помітні. Уже в липні 2015 року на об’єкті були помітні танки та гаубиці», — зазначають розслідувачі.

У Bellingcat зазначають, що наявність танків в районі населеного пункту документується найостаннішими супутниковими знімками від 15 березня 2017 року.

«Отже, це може вважатися підтвердженим. Також можливо, що у цей день на цьому об’єкті були розташовані гаубиці», — зазначили у Bellingcat.

Бугаївка розташована в межах узгодженої Мінську домовленостями лінії відводу озброєнь.

220 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям