RSS

Держдеп США критикує блокування #Порошенко сайту #ВКонтакте

мая 19, 2017

USA-UKR1

 

Держдепартамент США критикує рішення заборонити ВКонтакте, Одноклассники та Яндекс.

По це повідомляє «Голос Америки».

«Немає сумніву, що підконтрольні Росії мас-медіа намагаються підірвати західні ЗМІ за допомогою фейкових новин та фальшивої інформації, включно з Україною, де Росія використовує і інші методи, аби підірвати уряд в Києві», — заявили в державному департаменті.

«Тим не менш, свобода слова — ключовий елемент здорової демократії, яка прописана в Конституції України. Ми закликаємо український уряд знайти шляхи захистити свої національні інтереси таким чином, щоб це не підривало конституційні принципи», — сказано в повідомленні.

Відповідаючи на питання щодо можливої попередньої комунікації між США та Україною з приводу запровадження цього кроку, представник Держдепартамента сказав, що він не може коментувати «приватні дипломатичні розмови відносно цього окремого питання, але ми постійно залучені в дискусії з урядом України про важливість підтримки свободи слова».

16 травня 2017 року диктатор Петро Порошенко підписав неконституційний указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, серед яких соцмережі «Вконтакте» і «Одноклассники», компанія «Яндекс».

159 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям