RSS

Окупанти вивезли з Донбасу у 2016 році до РФ мільйон тонн вугілля

мая 23, 2017

okupacia1-500x391

 

У 2016 році Росія отримала з окупованих територій Донецької і Луганської областей 940 тисяч тонн антрациту і ще близько 95 тисяч тонн інших сортів вугілля.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Відзначається, що це тільки ті обсяги, які офіційно потрапили в статистику залізничних перевезень Російської залізниці.

У 2015 році до РФ з України нелегально вивезли близько 1,3 млн тонн вугілля тільки антрацитової групи.

Зазначається, що вивозять з Донбасу вугілля в РФ фірми біглого Сергія Курченка «Петролеум капітал», «Внєшторгсервіс» і ряд інших компаній.

Далі паливо йде на експорт в європейські та африканські країни. Схему таких поставок налагодили ще два роки тому.

Російські держоргани оформлюють вивезення донбаського вугілля як імпорт з України. Постачальники, засновані лідерами бойовиків «ЛНР/ДНР», проходять в документах, як українські компанії.

Одержувачі вугільної продукції в Росії переоформлюють нелегальне вугілля і експортують його з російських портів або постачають на електростанцію на півдні РФ, що належить «Газпрому».

Частина вивезеного з Донбасу палива повертається в Україну під виглядом південноафриканського для потреб державної «Центренерго».

Крім структур Курченко поставками вугілля з Донбасу в РФ займається компанія «Вугільні технології» з Ростова-на-Дону. Засновником компанії значився Валерій Донсков. Пізніше серед власників «Вугільних технологій» з’явилися ще дві людини — В’ячеслав Дрюченко і Олександр Мельничук. Всі троє володіють по 33% статутного капіталу трейдера.
Мельничук на сепаратистських ресурсах згадується як «заступник міністра енергетики ЛНР».

Мельничук також володіє 10% в заснованій у вересні 2014 року «Кримській паливно-енергетичній компанії» (КТЕК, Сімферополь). Мажоритарний власник цієї компанії через дніпровську компанію ЮГ-Скан — Сергій Огурцов. У Верховній Раді п’ятого скликання Огурцов значився помічником біглого екс-депутата Олега Царьова.

У Мельничука є брат — Сергій. Він є власником зареєстрованої в Києві компанії «Ровеньки-Углепостач». Ця компанія до березня цього року була найбільшим легальним експортером видобутого в ОРДЛО сортового антрациту. Вугілля компанія купувала у холдингу ДТЕК Ріната Ахметова. Через блокаду окупованих територій «Ровеньки-Углепостач» згорнула експортний бізнес.

З квітня 2017 року управління українськими металургійними заводами, які опинилися на території терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР», було покладено на зареєстроване в Південній Осетії ЗАТ «Внєшторгсервіс».

141 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям