RSS

Прибуток компанії ДТЕК Ріната Ахметова завдяки формулі Роттердам+ виросла в 3,1 рази

сентября 4, 2017

ahmetov-sponsor1-500x281

 

 

 

Прибутки компанії ДТЕК Рината Ахметова завдяки формулі Роттердам+ зросли в 3,1 рази, стверджує експерт, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Компанія ДТЕК опублікувала фінансові результати за 6 міс 2017 року. Прибуток до податкових відрахувань (EBITDA) склав 9,7 млрд. грн., це у 3,1 рази аніж за 6 міс. 2016р (було 3,1 млрд. грн.). Про це заявив енергетичний експерт Андрій Герус.

Герус іронізує, що в світі давно є традиція віддавати, дарувати, робити благодійні внески.Так, в червні 2010 року була започаткована ініціатива The Giving Pledge (Клятва Дарения), де мільярдери пообіцяли віддати на благодійність понад 50% своїх статків. “Компанія ДТЕК не може більше нікуди продати своє вугілля по ціні Роттердам+. Тому по такій ціні його оплачуємо ми. Давайте сприймати “Роттердам+”, як нашу маленьку національну філантропічну ініціативу”, – пише експерт.

Він саркастично зауважив, що  це філантропія з врахуванням української специфіки, де народ ділиться з багатієм, а не навпаки.

“Ідея проста: з нас гроші – у ДТЕК прибутки. І успіхів тут досягти ми можемо тільки разом. Ми – одне ціле. Ми – Інь і Янь, ми – Ромео і Джульєта”, – нещадно знущається зі схеми Герус.

Раніше співробітники НАБУ прийшли з обшуком в будівлі Національної комісії з регулювання електроенергетики і комунальних послуг у справі, пов’язаній з твердженням так званої формули Роттердам+.

224 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям