RSS

Політична цензура. ICTV видалив з YouTube ролик, де редактор «Української правди» Севгіль Мусаєва критикує Гройсмана. Заборонене відео

сентября 14, 2017

Groisman-Volodimir10-500x448

 

 

Телеканал ICTV видалив зі свого каналу в YouTube 3-хвилинний ролик, де журналіст, головний редактор «Української правди» Севгіль Мусаєва критикує діяльність уряду Гройсмана.

Відео видалили, попри те, що воно набрало близько 200 тисяч переглядів, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

У відповідь на запит «Української правди» керівник PR-відділу телеканалу ICTV Тетяна Веремчук написала:

«Уривок відео, про який йдеться у вашому запиті, опубліковано на каналі Youtube ICTV за посиланням. Як видно з дати публікації, відео було опубліковано 5 вересня, відразу на наступний день після виходу випуску „Свободи слова“ в ефір».

На уточнююче питання, чому видалили 3-хвилинне відео, яке зібрало близько 200 тисяч переглядів, і залишили відео, яке зібрало менше 16 тисяч переглядів, Веремчук відповіла, що 3-хвилинний ролик повторював частину 22-хвилинного відео.

«У нас редактори під час „Свободи слова“ нарізають відео – в основному виступи різних осіб – і заливають їх на канал. У 3-хвилинному ролику була окрема розмова і звинувачення Севгіль. У довшому відео є і питання Севгіль, і відповіді на них. Ми залишили це відео, бо там є дві сторони. І прибрали коротке, щоб не було задвоєння», — сказала Веремчук.

Видалення відео з YouTube каналу вона назвала «звичайною практикою».

«Це звичайне робоче питання. Редактори швидко нарізають і ставлять відео. Потім є ще редакторське око, яке дивиться, щоб не було задвоєного (повторюваного – ред.) відео, щоб не було неправильно обрізаного», — сказала Веремчук.

На запитання, чому канал не «гониться за переглядами» і видаляє відео, яке мало не стало вірусним, керівник PR-відділу сказала:

«За переглядами ми, звісно, гонимося. Але у більшому відео є питання і є на них відповіді. Так правильно. Тож ваші питання щодо свободи слова точно зайві», — підсумувала Веремчук.

При цьому на YouTube каналі ICTV опубліковане відео цілої програми, водночас опубліковані шматки відео з програми і навіть окрема репліка іншого журналіста до Лілії Гриневич хронометражем менше 1 хвилини.

З ефіру «Свободи слова», на якому був присутній Гройсман є нарізка 5 виступів прем’єра хронометражем від 35 секунд до 31 хв.

475 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям