RSS

Міжнародний Комітет із захисту журналістів дорікнув #Порошенко за напади #СБУ на #ЗМІ

сентября 19, 2017

presu1

 

Міжнародний Комітет із захисту журналістів (CPJ) висловив стурбованість діями СБУ, яка «створює значну загрозу свободі преси в Україні», повідомляє sprotiv.org.

Про це йдеться в листі організації на адресу президента України Петра Порошенка.

«Принаймні у семи інцидентах, зафіксованих CPJ за останні два місяці, СБУ висувала виданням та журналістам політично мотивовані звинувачення, які є відповіддю на публікації з критикою влади», — зазначають в комітеті.

Першим згадується візит співробітників СБУ до редакції інтернет-видання «Українська правда», коли 14 вересня 2017 року співробітник спецслужби завітав до УП з вимогою видалити статтю, яка містить критику української влади.

Також CPJ висловлює обурення з приводу «тиску СБУ» на інтернет видання «Страна» та медіа-холдинг «Вести».

Окрім того, комітет нагадує про справу незалежного житомирського репортера Василя Муравицького, якого з 1 серпня тримають за гратами, звинувачуючи в антидержавних діях.

«Якщо доведуть його провину, Муравицькому, який писав про політику, анексію Криму та війну на Донбасі, загрожує до 15 років ув’язнення», — йдеться у листі.

Не оминув комітет своєю увагою і закордонних журналістів, яких СБУ видворило з України у серпні за підозрою у пропагандистській діяльності. Йдеться про російських медійників
Тамару Нерсесьян і Ганну Курбатову, а також двох іспанців — Мануеля Анхель Састре й Антоніо Памплієґу.

У CPJ підкреслили, що влада в Україні розділяє пресу на дружню та ворожу для держави, а така практика стримує розвиток у країні сучасної європейської демократії.

Там зазначили, що СБУ грає важливу роль у національній безпеці України, проте важливо, щоб вона утримувалася від переслідування засобів масової інформації та будь-якого тиску на журналістів за їхню роботу.

«Ми закликаємо Вас забезпечити, щоб журналісти могли вільно працювати, не боялися репресій і відчували надійний захист своїх професійних дій», — йдеться у зверненні до Порошенка.

156 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям