RSS

Прокуратура розслідує постачання вугілля з окупованого Донбасу

октября 15, 2017

Donbas-Ukr1

 

Харківська прокуратура розслідує незаконне ввезення вугілля з окупованих територій, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це свідчать судові рішення з 2 по 5 жовтня 2017 року року, в яких суд надає доступ прокуратурі Харківської області до документів і контрактів державної Центренерго.

Відповідно до судових рішень, посадовці Харківської митниці з листопада 2015 року організували постачання в Україну вугілля з окупованих територій під виглядом імпортованого з ЮАР та Росії.

Кримінальне провадження було відкрито в квітні в 2017 року за статтею «Зловживання владою або службовим становищем».

Серед компаній, через які здійснювався експорт вугілля ТОВ «Торгівельний дім-Ресурс», державні «Укрінтеренерго», «Вугільна компанія» «Краснолиманська» та «Державна вугільна компанія» та ПАТ «Центренерго».

За версією слідства, зазначені компанії закуповували вугілля з ОРДЛО за контрактами з Соrtех Sales Limited, Sovewіск Ноlding Limited, Аridа Glоbаl Limited, «РЖД Логістика» і ТОВ «Руснєфтєдобича».

Раніше ЗМІ повідомляли, що у вересні 2017 року Росія поставила на експорт близько 208 тис тонн вугілля, нелегально вивезеного з окупованих районів Донецької та Луганської областей, що на 33 тис тонн більше ніж у серпні цього року (близько 175 тис тонн).

Раніше польське видання Dziennik опублікувало матеріал про постачання в Польщу антрациту з тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Журналісти нарахували близько 11 тисяч тонн вугілля, які нелегально вивезли з Донбасу і згодом поставили до Польщі.

Пізніше міністр енергетики Польщі Кшиштоф Тхужевській підтвердив ввезення в його країну антрациту з окупованих частин Донбасу.

При цьому він заявив, що в Польщі проведуть перевірку за фактом поставки вугілля з ОРДЛО і заборонять такі поставки.

178 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям