RSS

Тарас Чорновіл: вони точно планували здати Київ за тих 72 години

апреля 20, 2022

Учора голова Сумської ОВА проговорився, що незадовго перед початком вторгнення з області забрали практично всі підрозділи ЗСУ. Залишилися тільки кілька некомплектних підрозділів, наприклад, у Охтирці та щойно сформована тероборона. Дуже схожа ситуація в Чернігівській області, на Херсонщині. Північ Київської області також була оголена. Тому ворог за лічені години вже заволодів плацдармами на околицях столиці.
Нагадаю, що поза періодом бойових дій Головнокомандувач та Генштаб мають дуже умовний вплив на перебазування та розташування військ. А перебазовує, розміщує, проводить навчання та перепідготовку міністерство оборони. На жаль «хороший хлопець» Рєзніков — велике «чєво с ізволітє». І так сталося, що всі ці переміщення були освячені навіть не указами, а усними розпорядженнями та «порадами» особи, яка за Конституцією має статус верховного головнокомандувача. Я не буду тут навіть в чомусь винити Зеленського, окрім фатальної некомпетентності. Очевидно, що все вирішував ехто єрмак, а рішення нашіптували його довірена гогалішвіліна Маша та сожітєль її чоловіка голова ГУР Буданов. А доповнював дружній хор усяких подоляків, арєстовічєй, данілових. Далі можете самі робити висновки.
А я нагадаю лише деякі деталі: ще в січні місяці наші союзники чітко вказали Зеленському на неминучість нападу та головні напрямки удару ворога. Саме північ та наступ на Київ були визначені головним пріоритетом. Усі в світі ще за достатній період часу знали про план 72 годин. Навіть про першочергову атаку на два аеродроми: Гостомель і Жуляни вказували. Туди мали висадити десант понад 10 великих ілів десантури. Частково це зірвали в останні години після обіду та ввечері 24 лютого. На це Зеленський відреагував повним несприйняттям та розповідями про шашлички на майські. Арахамія, якого зараз делегували вести переговори від імені України, висміював та принижував наших союзників, арєстовічь розповсюджував дописи, в яких зверхньо відкидав можливість вторгнення через Білорусь. Відкидав, бо про це прямо попередили ті, кого порятунок нашої країни більше цікавив, ніж її владу.
Натомість, Буданов, якого я особисто вважаю рашистським кротом ще з часу дивно злитої спецоперації в Криму (він зараз очолює нашу розвідку!!!) переконав, що напад, якщо й буде, то лише в межах Донецької та Луганської областей. Туди й перекинули більшість наших недокомплектованих, недостатньо озброєних і недофінансованих бригад з півночі й півдня країни, повністю оголивши кордони. Зате потім кадровий брехун Данілов вигадував, що вони все знали, до всього готувалися, але не могли припустити, що вторгнення буде з Білорусі. Це така тупа відмазка, що навіть розбирати не хочеться. Але нехай так, можем визнати, що ви такі тупі кретини, що не бачили десятки тисяч рашистів, яких місяцями протримали з білоруського боку. Не помітили, як їх докомплектували й розвинули в бойові наступальні порядки. То чому ж ви вже з рашистського кордону в Чернігівській і Сумській областях відвели війська?
Ви собі, як хочете, а в мене є лише одне пояснення. І це не тупість. У безпробудну дрімучість Зеленського я ще можу повірити, але інші, які підсовували ці рішення, точно планували здати Київ за тих 72 години. Не врахували, що армія й Головнокомандувач не піддадуться зраді (за що стільки жовчі від арєстовічя), а деякі зовнішні союзники візьмуть під особисту опіку нашу оборонку та дипломатію й захистять їх від внутрішньої зради.
І в цю картину ідеально вкладається зникнення на тиждень Єрмака. Він, як я це оцінюю, зробив свою справу й десь тихо чекав, коли візьмуть Київ, приберуть Зеленського, привезуть свого гауляйтера, якому дуже згодиться такий хороший і вірний виконроб. А ви запропонуйте мені хоч якесь інше пояснення. Єдине, чого я не можу зрозуміти: Зеленський же все це бачив і усвідомив, йому ж на це чітко вказали. Невже в нього інстинкт самозбереження цілком атрофувався?
Тарас Чорновіл, фейсбук, 18 квітня 2022 року
236 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям