RSS

Аваковщина. У Святошинському суді поліцаї побили журналістів

октября 25, 2017

policia-menti1-500x333

 

Журналіста «Громадського» Дмитра Реплянчука у Святошинському суді Києва побили представники поліції особливого призначення і розтрощили камеру, дісталось і журналістові УНІАН Сергію Лефтеру, повідомляє sprotiv.org.

Про це заявив журналіст «Громадського» Дмитро Реплянчук  у відеозверненні у Twitter.

“Мене щойно побили представники поліції особливого призначення, розтрощіли камеру. Я журналіст «Громадського. Мене поклали на землю представники поліції особливого призначення. Били ногами і руками, намагалися заламати», — повідомив Реплянчук.

Він зазначив, що повідомив поліцейським, що він журналіст і намагався показати посвідчення.

«Я сказав, що в мене все є на камері, після чого вони намагалися розбити камеру. Потім представник патрульної  поліції мене підняв і допоміг вийти з приміщення суду», — додав журналіст.

Як повідомляє «Громадське», у Святошинському суді спецпризначенці побили і затримали також кореспондента «УНІАН».

«Спецпризначенці також затримали та кілька разів ударили кореспондента „УНІАН“ Сергія Лефтера. Крім цього правоохоронці затримали близько 20 активістів, яких завели в автозак», — сказано у публікації…

Зранку, 24 жовтня 2017 року поліцейські силою зачистили зали засідань Святошинського райсуду Києва, де забарикадувалися прибічники оунівця Миколи Коханівського.

Кілька десятків правоохоронців у шоломах увірвалися до приміщення через вікна та через вхідні двері. Вони почали хапати активістів та виводити назовні. Ті чинили опір, почалася бійка.

Активісти спробували розібрати власні ж барикади у дверях, аби утекти, але, по-перше, не встигли цього зробити, по-друге, з того боку на них також чекали силовики. Їх затримали.

21 жовтня у Києві біля станції метро «Академмістечко» правоохоронці затримали командира добровольчого батальйону ОУН Миколу Коханівського після стрілянини й сутички з Русланом Качмалою, в якій обидва отримали травми.

23 жовтня суддя перенесла засідання на 9:00 вівторка, а соратники Коханівського вимагали негайно розглянути питання і звільнити лідера «Добровольчого руху ОУН» з-під варти.

180 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям