RSS

Порошенківський дерибан, — з початку року агрохолдинг олігарха Косюка отримав з бюджету 1,25 мільярда дотацій з бюджету

ноября 14, 2017

Kosuk-Yuryi2

 

У січні-вересні 2017 року група компаній «Миронівського хлібопродукту» отримала з бюджету аграрні дотації на суму 1,25 мільярда гривень, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це свідчать опубліковані напередодні дані ДФС щодо отримувачів аграрних дотацій за вересень.

Загалом у вересні було виплачено 635 млн грн дотацій.

Належні групі МХП підприємства ТОВ «Вінницька Птахофабрика», ПРАТ «Миронівська ПФ», СТОВ «Старинська Птахофабрика», ПРАТ «Оріль-Лідер», ДП «Перемога Нова» та ТОВ «Птахофабрика Снятинська Нова» отримали 171 млн грн дотацій, що становить 27% від суми виплаченої за місяць.

З початку року Миронівський хлібопродукт отримав 1,251 млрд грн аграрних дотацій.

10 листопада Державна казначейська служба опублікувала дані отримувачів відшкодування ПДВ з початку року. Як правило, це ПДВ, що відшкодовується при експорті.

Дані казначейства свідчать про те, що ПАТ «Миронівський Хлібопродукт» та ПАТ «Миронівський завод з виготовлення круп і комбікормів» отримали також 1,8 млрд грн відшкодування експортного ПДВ з державного бюджету в 2017 році.

у 2017 році почала виплачуватись спеціальна бюджетна дотація для аграрних підприємств. Вона була запроваджена в кінці 2016 року і передбачає дотацію пропорційно до розміру сплаченого до бюджету ПДВ.

Про те, що дана формула виплати субсидій буде надавати сильні переваги саме виробникам продукції птахівництва, Економічна правда писала в 2016 році.

Разом з тим, відповідно до внесених змін до до діючих норм Закону «Про державну підтримку сільського господарства» з 1 січня 2018 року набуває чинності обмеження, яке не дає можливості аграрним групам пов’язаних компаній отримувати більше ніж 150 млн грн дотацій на  рік.

Раніше ЕП також повідомляла, що народні депутати з фракцій «БПП» та «Самопоміч» проштовхнули в проект бюджету на 2018 рік поправки, які  передбачають не обмежувати суму дотацій в одні руки.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман також раніше заявляв, що обмеження неприпустимі, «і ми не можемо нікого нічим обмежувати». Кабінет міністрів пропонує в проекті бюджету на 2018 рік обмежити загалом суму спецдотацій з 4 до 2 млрд грн.

17 серпня Миронівський хлібопродукт опублікував звіт про фінансові результати за перше півріччя 2017 року, згідно з яким 58% виручки компанії становив експорт.Чистий прибуток компанії становив 210 млн дол, що дозволило в 2017 році компанії виплатити власникам 78 млн дол дивідендів.

Нагадаємо, що невістка Порошенко разом з олігархом Косюком зайнялись аграрними інноваціями.

222 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям