RSS

За сценарієм захоплення Чехословаччини 1968-го, — британський експерт зробив прогноз військового вторгнення РФ в Україну

февраля 15, 2018

na-Kiev-tank1

 

Росія може провести масштабне вторгнення в Україну як з боку Білорусі, так і морем через Одесу. Про це розповів «Апострофу» британський полковник Глен Грант, який раніше працював радником в Міністерстві оборони України і є автором резонансної статті про проблеми в українській армії, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Найбільш розумне, що вони зроблять, це розмістять якомога більше військ на Донбасі, іншими словами, залишать їх там, щоб атакувати по всьому фронту. І робити вони це будуть, я впевнений, переважно сепаратистами і найманцями. А основну армію використовують вже для чогось іншого. Я не можу передбачити, де і як вони це будуть робити. Але якщо ви поглянете на передову, ви уразливі з півночі, по всьому кордоні з Білоруссю, на північному сході, з моря в районі Одеси. У Росії є вибір, якщо вона захоче щось зробити», — пояснив він.

Грант допускає, що метою вторгнення може стати Київ. «Можна згадати вторгнення в Чехословаччину в радянські часи. За великим рахунком, воно було тільки на столицю… Звичайно, якщо ви втратите Київ, це буде вже інша гра, чи не так?», — заявив він.

Варто пояснити логіку британця та російських окупантів. На суходолі Україна перш за все зміцнює військами терени поблизу російського кордону і Донбас. Морське узбережжя, особливо в районі «тилової» Одещини, в силу можливої раптовості та потужності атаки росіян, котрі не дає Азов, залишається найслабкішою ланкою оборони. Цей аспект посилює фактор окупованого Придністров’я, звідки Москва може атаковути в кількох тактичних напрямках Одещини, забезпечуючи суттєву допомогу морським десантам з Криму та Севастополя.

Україні банально бракує коштів на швидке зміцнення всіх ударонебезпечних напрямків. Тому, якщо «кремлівський карлик» наважиться на смертельну авантюру, армії РФ все ще під силу спробувати захопити пів або навіть усю Україну. Звісно, якщо поталанить. Хоча втрати очікуються в рази більшими ніж це могло бути 2014-го року. Логіка мала б підказувати Кремлю, що шанс для повномасштабного вторгнення вже упущено. Однак логіка не керує діями правителя Росії, котрий самодержавно приймає питання війни та миру.

426 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям