RSS

Суддю Тетяну Денисюк, що передала газ «Укргазвидобування» компанії Онищенка, відправили під суд

августа 18, 2018

sud_kapusta1

 

Тетяна Денисюк — дочка колишнього голови харківської податкової Станіслава Денисюк, повідомляє 40ka.info.

Обвинувальний акт у справі судді, яка передала газ «Укргазвидобування» компанії Онищенка, відправили в суд для розгляду по суті, повідомляє прес-центр НАБУ.

«Служителька Феміди підозрюється в ухваленні завідомо неправосудного рішення у господарській справі. Зокрема, суддя зобов’язала ВАТ „Укргазвидобування“ (100% акцій належать НАК „Нафтогаз України“, яка є власністю держави) передати на користь приватного товариства природний газ, попередньо заарештований постановами слідчого судді в кримінальному провадженні Національного бюро (так звана „газова справа“)», — йдеться у повідомленні.

Рішення про передавання арештованого природного газу приватному товариству суддя ухвалила на підставі розгляду зустрічної позовної заяви від приватного товариства. На думку слідства, розгляд зустрічного позову відбувся в умовах, коли компанія не сплатила судовий збір, в результаті чого державний бюджет недоотримав понад 200 тис. грн.

За даними слідства, в рамках цієї ж господарської справи суддя задовольнила клопотання представника приватного товариства — зменшила розмір пені, що підлягає стягненню з ТОВ за основним позовом, відстрочила на один рік виконання рішення про стягнення понад 3 млн грн боргу на користь «Укргазвидобування».

Надалі рішення судді господарського суду Харківської області було скасовано постановою Харківського апеляційного господарського суду.

Судді повідомили про підозру 21 березня за 2 ч. ст. 364 і ч. 1 ст. 375 Кримінального кодексу України.

17 травня 2018 року судді та її захисникам були відкриті матеріали кримінального провадження для ознайомлення. Розслідування наведених фактів детективи НАБУ почали в січні 2017 року.

За даними з відкритих джерел, мова йде про суддю Тетяну Денисюк. Вона є дочкою колишнього голови харківської податкової Станіслава Денисюка, який зараз перебуває під вартою у справі про податкові майданчики екс-міністра податків і зборів Олександра Клименка.

У грудні 2016 року Денисюк передала «Карпатнадраінвесту» газ, видобутий компанією «Укргазвидобування» втікача нардепа Олександра Онищенка.

133 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям