RSS

16 вересня о 18:30 на Майдані – вшанування пам’яті Гонгадзе

сентября 16, 2018

gongadze20011-2

 

16 вересня 2018 року о 18:30 на Майдані біля Монументу Незалежності у Києві Національна спілка журналістів України (НСЖУ), Інститут масової інформації, ГО «Детектор медіа» проведуть спільну акцію з вшанування пам’яті Георгія Гонгадзе, Павла Шеремета та всіх загиблих журналістів

Про це йдуться у прес-релізі НСЖУ, повідомляє sprotiv.org.

Організатори закликають приєднатися всіх охочих, а також провести подібні акції пам’яті у регіонах.

Ініціатори акції наголошують, що професія журналіста в Україні продовжує залишатися небезпечною.

«Колеги зазнають великих ризиків, не тільки перебуваючи в гарячих точках на сході країни, а й просто порушуючи резонансні теми та ставлячи незручні запитання владі. І жодна з гучних справ – чи то про побиття чи навіть про вбивства журналістів – досі не розкрита. Тому ця акція – ще одне нагадування владі про відповідальність і нагадування медіаспільноті  про солідарність», – йдеться в релізі НСЖУ.

Нагадаємо, журналіст, засновник інтернет-видання «Українська правда» Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі в Київській області було виявлено обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, могло належати журналістові. У 2009 році в Київській області було знайдено рештки черепа, які, за даними експертизи, належать журналістові.

20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в Києві загинув  український журналіст Павло Шеремет. Вбивство кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

120 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям