RSS

Повзуча #окупація: путін готує роздачу паспортів РФ усім українцям

апреля 29, 2019

Putin-shur1

Президент РФ Володимир путін заявив, що в Москві думають над тим, щоб надавати громадянство Росії у спрощеному порядку не тільки жителям ОРДЛО, але і всім українцям, повідомляє 40ka.info.

«Ми взагалі думаємо про те, щоб надавати в спрощеному порядку громадянам України наше громадянство» — заявив він на прес-конференції в Пекіні, передає російський «Інтерфакс».

Крім того, президент РФ назвав «страшилками» твердження про те, що надання паспортів РФ жителям Донбасу дорого обійдеться російському бюджету.

«Що стосується обговорення цієї теми: я думаю, що в обговоренні цієї теми, перш за все, особливо з точки зору „страшилок“ для російського бюджету, для наших бюджетників, ось ці „страшилки“ вкидаються, безумовно, тими людьми або тими політичними силами, які не хочуть, щоб Росія якось підтримувала людей, які проживають на Донбасі», — заявив він.

Президент РФ підкреслив, що рішення про громадянство не було спонтанним, і «не приймалося з кондачка».

«Ми все прорахували. І кількість можливих претендентів на наші паспорти, і кількість пенсіонерів з цього числа. Це приблизно одна третина з того контингенту, який, як ми вважаємо, може претендувати на наше громадянство», — відзначив Путін.

24 квітня 2019 року Володимир путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Міністерство закордонних справ України назвало «юридично нікчемним» указ президента РФ Володимира Путіна про спрощену видачу російських паспортів українцям в ОРДЛО та заявило, що це рішення має на меті дестабілізацію внутрішньополітичної ситуації в Україні у післявиборчий період.

Рада Безпеки ООН зібралась на екстрене засідання, щоб обговорити указ президента РФ про спрощений порядок отримання російського громадянства жителям ОРДЛО.

Його учасники наголосили, що «паспортний указ Путіна» підриває суверенітет України.

У Великій Британії заявили, що такі дії Росії — це спроба дестабілізувати Україну. Дії РФ засудили також Німеччина і Франція.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що українські дипломати працюють над посиленням міжнародного тиску на Росію через рішення про видачу паспортів РФ жителям окупованої частини Донбасу.

118 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям