RSS

#Порошенко назвав зняття блокади з окупованих територій зрадою національних інтересів

июня 8, 2019

torg-okup1-2-500x315

Петро Порошенко вважає, що скасування економічних обмежень щодо окремих районів Донбасу є російським сценарієм і зрадою національних інтересів України, повідомляє sprotiv.org.

«Вимагаю від президента Зеленського дати публічну відповідь, на якій підставі він дав такі директиви делегації України. Реалізація російського сценарію на Донбасі — це зрада національних інтересів нашої держави і пам’яті про тисячі українських патріотів, які загинули за свободу, суверенітет і територіальну цілісність України!» — написав він 5 червня 2019 року у Facebook.

Економічні зв’язки з окремими районами Донецької та Луганської областей були припинені 15 березня 2017-го рішенням РНБО як реакція на самовільне захоплення українських державних і приватних підприємств, введення рублевої зони і російської податкової системи.

«Що ж змінилося відтоді? З боку окупанта — нічого. Виходить, українська сторона стає на коліна, про що вже говорив Зеленський?» — зазначив екс-президент.

Він підкреслив, що Україна ніколи не заперечувала проти відновлення економічних зв’язків із зазначеними територіями Донбасу, але в суворій відповідності з національними інтересами держави, за умови виконання рішення РНБО, перш за все, встановлення стійкого і тривалого режиму припинення вогню, повернення захоплених державних і приватних підприємств українським власникам.

«Не дозволимо реалізувати російський сценарій врегулювання ситуації на Донбасі!» — додав Порошенко.

15 березня 2017-го Рада національної безпеки і оборони України припинила вантажне сполучення залізничними й автомобільними шляхами з ДНР і ЛНР. Причиною рішення стала ескалація ситуації в регіоні, захоплення українських підприємств на території Донбасу, а також визнання Росією «документів» самопроголошених утворень ДНР і ЛНР.

85 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям