RSS

Протягом 237 днів був відсутній на території України, – кандидат від “Слуги народу” Максим Зуєв в окрузі №207 був зареєстрований незаконно

июля 28, 2019

Кандидат в народні депутати від партії «Слуга народу», який переміг по мажоритарному округу №207 в Чернігівській області Максим Зуєв, був зареєстрований у ЦВК незаконно.

Опоненти по округу доводять, що він порушив умову про необхідність безперервного 5-річного проживання в Україні, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Журналісти отримали дані прикордонної служби, по яких видно, що в 2016 році Зуєв протягом 237 днів був відсутній на території України. Це є порушенням пункту 1 статті 9 Закону України «Про вибори народних депутатів». 2016-й не може бути зарахований в необхідний 5-річний стаж перебування на території України, і ЦВК не мала права допускати його на вибори.

Анатолій Евлахов, який також балотувався по 207 округу, вже звернувся до Центральної виборчої комісії з вимогою скасувати реєстрацію Зуєва кандидатом в народні депутати.

 

На 207 окрузі Зуєв переміг самовисуванця Ігоря Рибакова. Розрив між головними кандидатами на крісло у Верховній Раді склав трохи більше 1,5%.

Відповідно до Закону України «Про вибори народних депутатів України», як тільки подібна інформація надходить до ЦВК, комісія зобов’язана скасувати реєстрацію кандидата. Саме так було з Анатолієм Шарієм і Андрієм Клюєвим. Зняти кандидата з реєстрації можна до офіційного оголошення результатів виборів.

Видання Znaj.ua раніше опублікувало документи, що підтверджують незаконність реєстрації Зуєва.

171 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям